Friss hírek

Vettel: Ez hülyeség volt Hamiltontól

Hülyeségnek nevezte Lewis Hamilton manőverét a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint igenis sok múlt azon, hogy a McLaren versenyzője visszavette körét, miközben ő épp a győzelemért harcolt Fernando Alonsóval.


Hülyeségnek nevezte Lewis Hamilton manőverét a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint igenis sok múlt azon, hogy a McLaren versenyzője visszavette körét, miközben ő épp a győzelemért harcolt Fernando Alonsóval.

Hamilton már a harmadik körben a mezőny végére csúszott egy defekt miatt, és onnan próbált meg felzárkózni. Miután azonban Fernando Alonso és Sebastian Vettel az élen haladva lekörözte őt, a brit tartani tudta tempójukat, és vissza is vette körét a címvédőtől, ezzel akarva-akaratlanul feltartotta a győzelemre pályázó németet.

Vettel ráadásul a következő bokszkiállás során pozíciót veszített Jenson Buttonnal szemben, akit csak egy körrel a leintés előtt tudott megelőzni.

„Nem volt valami szép Lewistól. Nem értem, miért kezdett el versenyezni velünk” – mondta Vettel a futam után.

„Ha gyorsan akart menni, vissza kellett volna vennie, hogy egy kis különbséget építsen ki. Hülyeség volt, hiszen egy körös hátrányban volt. Ha az ember gyorsan akar menni, és nincs esélye a győzelemre, tiszteletben kell tartania ezt, és használnia kell a józan eszét. Nem számítottam arra, hogy támadni fog, mert nem láttam értelmét, aztán eléggé meglepett, amikor mellettem volt.”

„Szerintem emiatt veszítettünk pozíciót Buttonnal szemben, mert nem sokkal ezután kiálltunk a bokszba.”

Vettel hozzátette, nem elégedett a második hellyel, hiszen úgy érzi, többre lettek volna képesek, ha lehetőségük van arra, hogy tiszta pályán autózzanak.

„A tempó alapvetően megvolt, de nagyon nehéz verseny volt. Amikor közel voltunk Fernandóhoz és Jensonhöz, sokat veszítettünk, és nehéz volt közel maradni, hogy megpróbálkozzunk valamivel a féktávon. Ez volt a gond. Nem vagyok teljesen boldog, mert szerintem lehettünk volna kicsit jobbak is, ha a verseny nagy részében tiszta pályán autózhatunk.”

A versenyt megnyerő Fernando Alonso egyébként úgy nyilatkozott, neki kifejezetten jól jött, hogy Hamilton visszavette a körét Vetteltől.

„Tudtam, hogyha Lewis elég közel kerül a DRS használatával és megpróbál előzni, nem lesz probléma az, hogy helyet hagyjak neki. Tudtam, hogy nincs versenyben” – mondta Alonso.

„Nem akartunk semmit kockáztatni. Nekem jól jött, hogy Hamilton ott volt köztem és Sebastian között, hiszen ez azt jelentette, hogy Sebastian 2,5 másodperccel volt lemaradva a bokszkiálláshoz közeledve, szóval megpróbáltam Lewist ott tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!