Vettel: Ez volt az eddigi legjobb péntek! - F1VILÁG.HU

Vettel: Ez volt az eddigi legjobb péntek!

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es versenyzője úgy érzi, egyelőre beváltak a csapat fejlesztései, így határozott célja a Spanyol Nagydíjon, hogy előrébb kerüljenek a középmezőnyben.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Vettel új padlólemezzel körözött pénteken, és rögtön úgy érezte, pozitív irányba változtak a dolgok: a német versenyző az első szabadedzésen a 8., míg a második gyakorláson a 11. helyen végzett. Az Aston Martin a Spanyol Nagydíj hétvégéjére új diffúzorral, valamint új padlólemezzel érkezett.

„Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy ez volt a legjobb pénteki napunk. Ez egy előrelépés” – mondta Vettel. „Eddig semmi probléma nem volt, és egészen jó volt az autóban ülni. Most megpróbáljuk fejleszteni a csomagunkat.”

„Elégedettebb vagyok az autóval. Természetesen ez egy másik pálya, de összességében sokkal inkább otthon érzem magam. Úgy tűnik, jobb lesz.”

Az Aston Martin elsődleges célja a javulás, de a középmezőny nagyon szoros – Vettelék célja, hogy az Alpine istállóval harcoljanak. 

„Erre a környékre akarunk kerülni, és ha minden jól megy, akkor sikerül is. De van néhány autó, akik ezért a pozícióért harcolnak.”

Vettel egyelőre nem kíván jóslatokba bocsátkozni, hogy mire lesz elég a fejlődésük: „Nehéz megmondani, mert nem tudjuk, hogy a többiek mit csináltak. Úgy gondolom, az Alpine folytatta a múlt heti fejlődést, ők nagyon erősnek tűnnek. A középmezőny nagyon szoros, és minden, amit találunk, kifizetődő lesz.”

„Ma este megnézzük, hogy hogy tudjuk még az utolsó néhány tizedet kipasszírozni az autóból. Csak magunkra figyelünk, és meglátjuk, hogy mit tudunk holnap jobban csinálni, hogy javítsuk az esélyeinket a Q3-ra.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!