Vettel most sem szerzett pontokat, de látja a fejlődést - F1VILÁG.HU

Vettel most sem szerzett pontokat, de látja a fejlődést

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es pilótája, Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíjon ismét pont nélküli versenyt zárt, ennek ellenére pozitívan tekint a jövőbe, ugyanis érzi a csapata fejlődését.
portrait, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA
Sebastian Vettel, Aston Martin

Sorozatban a harmadik F1-es futamot zárta pontok nélkül Sebastian Vettel, akinek neve mellett a hatodik forduló után is mindössze négy egységet jegyeznek a világbajnoki tabellán. A pilóta dolgát Spanyolországban sem könnyítette meg az Aston Martin autója, aminek tempója messze elmarad a pontszerző helyekhez szükségestől. Vettel Barcelonában a 16. pozícióból várta a rajtot, majd egy alternatív, kétkiállásos stratégiával a 11. pozícióban ért célba.

„A mai nap a gumik beosztásáról szólt. Nagyon csúszós volt odakint. Mindenki abroncsai darabokra hullottak, sokan nagyon hamar kiálltak a bokszba kereket cserélni. Emiatt mi megpróbálkoztunk valami mással, és kétkiállásos stratégiát teljesítettünk. Összességében nem hiszem, hogy ez számunkra bármit is változtatott volna. Hiányzott a tempónk ahhoz, hogy pontszerző helyekért küzdhessünk. A tizenegyedik hely nem éppen egy jutalom, de rendben volt a versenyünk” – magyarázta.

Az Aston Martin erre a hétvégére készített elő egy alaposan átalakított autót, ám időszűke miatt csak egyet tudtak legyártani, amit Lance Stroll vezetett. Vettel szerint a ráncfelvarráson átesett autó határozott javulást fog hozni számukra.

„Tudtuk, hogy ezzel az új csomaggal nem lépünk rögtön nagyot előre, de hisszük, hogy ez jelenti a megfelelő irányt. Fejlődünk, és ez számít igazán.”

Stroll közvetlenül Vettel mögül rajtolva a 15. pozícióban ért célba, leggyorsabb köre pedig 0,8 másodperccel volt gyorsabb Vettelénél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!