Vettel felhúzta magát az öngyilkosjelölt sirályokon - F1VILÁG.HU

Vettel felhúzta magát az öngyilkosjelölt sirályokon

HIRDETÉS

A sirályokkal való találkozást nevezte vasárnapi versenye legrosszabb pillanatának a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.


A sirályokkal való találkozást nevezte vasárnapi versenye legrosszabb pillanatának a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző jó eséllyel pályázott a győzelemre a Kanadai Nagydíj, végül azonban csak másodikként ért célba a bajnoki címvédő Lewis Hamilton mögött.

Vettel a futam leintését követően elárulta, a verseny legrosszabb pillanata az volt számára, amikor az élen állva elvétette az 1-es kanyar féktávját, mert próbálta elkerülni a pályán békésen csipegető madarakat.

„A virtuális biztonsági autó előtti körben megérkeztem az 1-es kanyarhoz, és láttam azt a néhány hülye sirályt” – mondta a Ferrari versenyzője a Sky Sports F1 televíziónak, miközben a csatorna éppen Lewis Hamiltonnal készített interjút.

„Csak ott üldögéltek tök nyugodtan. Elég nagy tempóval érkeztem és az autóm is piros, könnyű észrevenni, nem olvad úgy bele a környezetbe, mint a tiéd [mutat Hamiltonra].”

„Nem galamb volt, hanem sirály, még a csőrét is láttam! Nem tudom a pontos nevét a fajnak, de ott voltak. Ez volt a versenyem legrosszabb momentuma.”

Vet

Miközben Hamiltonnal közösen megbeszélték a történteket, a Sky Sports F1 munkatársai időközben megkeresték az ominózus felvételeket is.

„Látjátok? Két sirály!” – mondta Vettel.

Hirdetés

„Annyira néztem a kanyar csúcspontját, hogy blokkoltam a kerekeket. Látjátok, hogy meg sem mozdulnak? Ez idegesített a legjobban! 100-as tempóval érkeztem, ők meg csak ott ücsörögnek!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel felhúzta magát az öngyilkosjelölt sirályokon
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!