Vettel: Figyelnem kellett, hogy ne legyek túl gyors - F1VILÁG.HU

Vettel: Figyelnem kellett, hogy ne legyek túl gyors

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája szokatlanul érezte magát az F1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzésén, ugyanis azt remélte, hogy nem lesz „túl gyors” a kvalifikáció második szakaszában.
action, TS-Live, Circuit of the Americas, GP2117a, F1, GP, USA
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Vettel autójába a negyedik motort szerelte be a csapat, ezért a német rajtbüntetést kap Austinban – ahogyan Fernando Alonso és George Russell is, mindhármuknak a mezőny végéről kell rajtolnia.

A négyszeres világbajnok a büntetés tudatában nem akart a Q3-ba jutni – ha ugyanis a top 10-ben végez, akkor nem választhatott volna szabadon abroncsot a verseny kezdetére, hiszen a Q2-es gumijaival kellett volna indulnia.

„A Q2-ben visszavettünk, most először nem akartunk a top 10-ben végezni” – nyilatkozta Vettel. „A végén csak az volt a feladat, hogy gyorsabbak legyünk, de ne túl gyorsak. Ez az időmérőn elég ritka.”

Vettel célja az volt, hogy a szintén büntetésben részesülő Alonso és Russell előtt végezzen.

„Elvégeztük a feladatunkat, hogy a Renault és a Williams előtt végezzünk. Most vasárnap a 18. helyről indulunk majd, és nem az utolsóról. Aztán meglátjuk, hogy innen mi lehetséges.”

A teljesítményükkel kapcsolatban Vettel elmondta, jól érezte magát az autójában, ezért sajnálja, hogy nem tudta a maximumot nyújtani.

„Az autó jobb volt, örültem neki. Kár, hogy ezt nem tudtuk megmutatni. De összességében ennek ellenére elégedett vagyok, ahogy a napunk alakult. A célunkat elértük, Alonsót és Russellt kellett legyőznünk, és ezt megtettük” – mondta.

„Forró és kemény verseny lesz. Úgy gondolom, lesz esélyünk. De ez azon múlik, hogy tudunk-e valami mást csinálni stratégia szempontjából, mint a top 10. Ott a legtöbben a közepes abroncsokkal futottak az időmérőn.”

A kérdésre, megpróbálkozik-e egy kiállással, Vettel így felelt: „Attól függ, hogy bírják majd a gumik. Ha nem kopnak, akkor nem kell bemenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!