Friss hírek

Vettel: Furcsa lesz visszatérni az F1-es paddockba

Az idén visszavonult Sebastian Vettel számára hiányozni fog a Forma-1 világa, ezért egészen biztos benne, hogy a jövőben ellátogat majd egy-egy versenyhétvégére.

Sebastian Vettel idén tett pontot a 16 esztendőn átívelő Forma-1-es karrierjének végére, amikor nyáron bejelentette visszavonulását a száguldó cirkusztól. A sokakra nagy hatást gyakorló négyszeres világbajnok 2007-ben a BMW-Sauber színeiben debütált, majd a Toro Rosso, a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin alakulatát erősítette. Pályafutását megünnepelve az Autosport Awards múlt vasárnapi díjátadóján Gregor Grant Életműdíjjal jutalmazták a pilótát, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: szinte biztos benne, hogy később még visszatér a paddockba.

“Idővel biztosan visszatérek, hogy szétnézzek. Imádom ezt a sportot, imádom az embereket. Valószínűleg nehéz vagy különös érzés lesz úgy visszatérni, hogy nem vagyok résztvevő, de a pillanat minden bizonnyal közeledik. Nem is tudom, egyelőre nincsenek terveim, de egyszer biztosan megtörténik.”
A négyszeres világbajnok egyik legnagyobb riválisa és bajtársa, Lewis Hamilton néhány héttel ezelőtt úgy fogalmazott, Vettel garantáltan visszatér majd a rajtrácsra, miután tartott némi szünetet. Vettel azonban továbbra sem döntött a karrierjéről és a folytatásról.

Hirdetés
 

“Jó néhány ötletem van, sok midennel akarok foglalkozni. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Gondolom soha ne mondjuk, hogy soha. Ezt a lépést azonban jól átgondoltam, és helyesnek érzem. Izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban, pedig még semmi sincs kőbe vésve” – reagált Hamilton felvetésére.

A díjátadón álló ovációval fogadta a közönség Vettelt, aki kissé különösnek találta, hogy 35 éves korában életműdíjat kapott.

“Hihetetlen fogadtatás volt. Az életműdíj kissé furcsa. Nyilván már itt vagyok egy ideje, de a vége talán még arrébb van! Persze kivételes helyzetben voltam, hiszen olyan sok embert megismerhettem, sokukkal dolgozhattam, emellett nagyszerűen éreztem magam a pályán és azon kívül is. Valószínűleg sok minden hiányozni fog. Hihetetlenül sokat jelent. Egy ehhez hasonlót, az Év Pilótája díjat már korábban megkaptam, ezt valószínűleg mellé teszem a polc tetejére” – tette hozzá hálálkodva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!