Friss hírek

Vettel gyakorlatilag kizárta a győzelmet

Nem számít győzelemre a vasárnapi Olasz Nagydíj Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnok versenyzője.


Nem számít győzelemre a vasárnapi Olasz Nagydíj Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnok versenyzője.

Az osztrák gárda egész hétvégén kiábrándítóan szerepel, egész egyszerűen képtelen felvenni a versenyt a Ferrarival, valamint a McLarennel.

Sebastian Vettel a tegnapi időmérő edzésen a hatodik legjobb időt érte el, Paul di Resta büntetése miatt azonban egy helyet előreléphet majd a rajtrácson – állítása szerint azonban ez kevés lesz ahhoz, hogy az elsőségért szálljanak harcba.

„Azt hiszem, elég nehéz verseny vár ránk” – mondta a címvédő.

„A stratégiát illetően szerintem mindenki ugyanazt csinálja majd. Ebből kifolyólag nehéz bármit is tenni, vagy megpróbálni valami mást. A tempó tekintetében rendben kell, hogy legyünk a futamon, de úgy gondolom, nem számíthatunk arra, hogy a McLarennel vagy a Ferrarival versenyzünk majd.”

„Egyszerűen túl gyorsak egész hétvégén, tehát ha sikerül, az nagy meglepetés lesz. Viszont kellemes meglepetés.”

A német pilóta hozzátette, egyelőre még nem tudják pontosan a küszködés okát, ám az feltehetően a monzai versenypálya karakterisztikájának tudható be.

„Úgy gondolom, itt valamivel másabb a helyzet, mint a többi versenypályán. Nem nagy titok, nem vagyunk elég jók az egyenesekben, mint ahogy a kanyarokban sem, a kettő kombinációjával pedig nehéz a leggyorsabbnak lenned.”

„A versenytempónk valamivel jobb lehet. Nehéz megmondani, mi fog történni, de azt hiszem, péntek óta sikerült előrelépnünk, és legalább a hosszú etapok versenyképesek voltak, tehát jobb formában lehetünk.”

„Nyilván még várnunk kell arra, hogy ez kiderüljön, és látnunk kell, a többiek mennyire lesznek gyorsak. Azonban kétségkívül nem számítunk győzelemre. Egész hétvégén nem volt meg a tempónk, szóval igen, arra számítok, hogy a versenyen jó lesz az autó, de nehéz megmondani, mire leszünk képesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!