Vettel győzelemre vinné a Ferrarit a különleges monzai hétvégén - F1VILÁG.HU

Vettel győzelemre vinné a Ferrarit a különleges monzai hétvégén

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel bízik abban, a hétvégi Olasz Nagydíjon is esélye lesz a győzelemre, a német mindazonáltal tudja, semmit sem vehetnek készpénznek.

Vettel nyerni tudott a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon – egy olyan pályán sikerült legyőznie Lewis Hamiltont és a Mercedest, ahol az elmúlt években ellenfeleik domináltak.

A száguldó cirkusz mezőnye most egy újabb motorigényes helyszínre, Monzába látogat, ahol a Ferrari természetesen szeretné megörvendeztetni hazai rajongóit.

Bár Vettel azt mondja, nagyon örül annak, hogy ilyen versenyképes autóval rendelkeznek, pontosan tudja, a Mercedes ezúttal is komoly ellenfél lesz.

„Spában talán kevésbé voltunk dominánsak, mint azt sokan gondolják” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Jól teljesítettünk, és jó látni azt is, hogy képesek vagyunk javítani az autónkon. Volt néhány újításunk, és egy új motorunk is. Majd meglátjuk, hogy alakul az olaszországi hétvége. Monza sok szempontból hasonlít Spára, de ha megnézzük a pályát, illetve a kanyarokat – nem csupán az egyeneseket –, akkor azért látható, hogy eléggé el is tér tőle.”

Vettel korábban többször nyert már Monzában, a Ferrari színeiben azonban ez még egyszer sem jött össze. A német célja természetesen az, hogy újra felálljon a dobogó legfelső fokára.

„Ha az ember nyer, több pontot gyűjt a többieknél, ez pedig mindig jól jön – nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az ember rájöjjön erre. Itt, Monzában egy kicsit más a történet, hiszen ez egy különleges helyszín az egész csapat számára.”

„Olaszországban vagyunk, a Ferrari hazájában, és mindenki érezheti – nemcsak a Ferrari versenyzői –, hogy valami egészen különleges dolog zajlik itt.”

Hirdetés

„Alig várom már, hogy kiguruljak az autóval. Az autó jól teljesít, és reméljük, ez így is marad, és még jobbá tudjuk tenni.”

„Viszont azt hiszem, sokan elfelejtik, hogy az elmúlt 5 évben a Mercedes abszolút dominált, főleg a motorerőt tekintve. Nagyszerű, hogy harcban vagyunk velük, de nem gondolom, hogy bármit is biztosra vehetünk. Keményen kell dolgoznunk, hogy minden összejöjjön, és mindent megteszünk azért, hogy ezen a hétvégén is ugyanolyan jó pozícióban végezzünk, mint legutóbb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!