Vettel: Ha az ember sokat vár, könnyen csalódhat

Továbbra sem gondol a világbajnoki címre, helyette inkább mindent megtesz azért, hogy megnyerje a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjat a Red Bull Racing címvédője, Sebastian Vettel.


Továbbra sem gondol a világbajnoki címre, helyette inkább mindent megtesz azért, hogy megnyerje a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjat a Red Bull Racing címvédője, Sebastian Vettel.

A német előnye a hétvégi Olasz Nagydíjat követően 112 pontosra duzzadt a ferraris Fernando Alonsóval szemben, így akár már Szingapúrban bebiztosíthatja második bajnoki címét.

Vettel azonban továbbra is két lábbal a földön jár, elmondása szerint azért, mert nagy elvárások után az ember könnyen csalódhat.

„Nem gondolok erre. Ha az ember túl sokat vár, könnyen csalódhat, és én inkább szeretem a kellemes meglepetéseket” – fogalmazott a listavezető.

„Szingapúrban is a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani. Tavaly Fernandónak [Alonso] jött ki a lépés, szóval remélem, hogy két hét múlva más lesz a helyzet. Természetesen nagyon szeretném megnyerni a Szingapúri Nagydíjat.”

Vettel hozzátette, természetesen tudja, hogy jó esélyük van arra, hogy megnyerjék mindkét bajnoki trófeát, ám nem szabad elfelejteni, hogy tavaly is egészen az utolsó futamig nem dőlt el az egyéni trófea sorsa.

„Világos, hogy ismét szeretnénk mindkét világbajnoki címet megnyerni, és úgy vélem, jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy megtegyük ezt. Sokakat ismerek az F1-es paddockban, akik szeretnének a helyünkben lenni, de még nekünk is várnunk kell.”

„És ne felejtsük el a tavalyi évet sem, amikor az egyéni trófea sorsa az utolsó versenyen dőlt el, és talán nem is az a versenyző nyert, akire a legtöbben számítottak. Minden megtörténhet, és továbbra is két lábbal a földön kell járnunk, egészen addig kell küzdenünk, amíg matematikai esélyünk van arra, hogy elbukjuk a címet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!