A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Ha idegesek vagyunk, az nem vezet sehová

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nyugodtságra inti csapatát, szerinte ugyanis most arra van szükségük, hogy levonják a tanulságokat a borzasztóra sikerült Belga Nagydíj után.

A Ferrari pontok nélkül zárta a hétvégi Forma-1-es Belga Nagydíjat: Vettel a 13., míg csapattársa, Charles Leclerc a 14. helyen zárt. A kiábrándító eredmény már a hétvége korábbi szakaszában is mutatta jelét: a csapatfőnök, Mattia Binotto szombaton elmondta, szerinte a gyengélkedésük pályaspecifikus – Vettel is pontosan ebben bízik. 

Remélhetőleg a problémák Spa-specifikusak. Sok leckét tanultunk ezen a hétvégén, és két fontos verseny áll előttünk, amire kocentrálnunk kell.”

A kövketkező hétvégén Olaszországba, a Ferrari hazai pályájára látogat a mezőny, majd a Ferrari 1000. futama következik Mugellóban, ahova nézőket is várnak a szervezők. A csapatnak tehát valóban „illene” összeszednie magát, és erősebb eredményt mutatni a hazai rajongóknak. 

„A csomagunk olyan, amilyen” – mondta Vettel az autóról. „Optimistának kell maradnunk, és a jó dolgokat kell látnunk, még akkor is, ha nincs sok. Sok mindent kipróbáltam, hogy kiküszöböljük a problémákat, de nem voltunk elég gyorsak. Nem tudunk csodát tenni.

„Nyugodtnak kell maradnunk, nem szabad frusztráltnak lennünk, mert az, ha idegesek vagyunk, nem vezet sehová.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!