Friss hírek

Vettel: Ha nem hibázok, a top 10 is összejöhetett volna!

Nagyot hibázott a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérő edzésén a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, így a vasárnapi versenyt csak az utolsó előtti helyről kezdheti meg.

Pedig a német pilóta azt mondja, alapvetően jó volt az Aston Martin tempója a szombati kvalifikáción, a 13-as kanyarban azonban elkövetett egy hibát, ami miatt a sóderágyba csúszott, így nem tudott javítani addigi legjobbján.

Az eset a kvalifikáció első szegmensében történt, így a német pilóta nem jutott tovább a Q2-be – a holnapi versenyt pedig csak a 19. pozícióból kezdheti meg. Vettel az időmérő után természetesen kifejtette, mi is történt pontosan a döntő pillanatban.

Hirdetés
 

„Az utolsó Q1-es körömben került némi homok a bel oldali kerekekre a 13-as kanyar bejáratán. Azon a ponton az ember tényleg a csúcsponti kerékvetőre összpontosít a jobb oldalon. Nem próbálkoztam semmi hajmeresztővel. Egyszerűen csak lecsúsztam az ívről és elveszítettem a kontrollt az autó felett” – mondta a négyszeres világbajnok. „Szerintem mondhatjuk, hogy kifogott rajtam a homok Zandvoortban!”

Vettel azt mondja, ha nincs a hiba, akár a top 10-be is bejuthatott volna.

„A tempóm addig a pontig nagyon jónak tűnt, az utolsó köröm elég jó lett volna ahhoz, hogy könnyedén bejussak a Q2-be. És szerintem a Q3 is meglehetett volna” – mondta a német, majd hozzátette, tudja, nehéz dolga lesz a versenyen: „Kár érte, emiatt pedig nehezebb dolgunk lesz holnap, hiszen lényegében az utolsó helyről rajtolok. Meglátjuk, hogy ki tudunk-e találni egy okos stratégiát. De feltehetően hosszú délután lesz.”

Videón Vettel hibája

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Ha nem hibázok, a top 10 is összejöhetett volna!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!