Vettel: Ha tehetném, visszacsinálnám a történteket - F1VILÁG.HU

Vettel: Ha tehetném, visszacsinálnám a történteket

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

Bánja már a Bakuban történteket, és már a versenyt követő hétfőn elnézést kért Lewis Hamiltontól a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző az Azeri Nagydíjon szándékosan rárántotta versenyautóját Lewis Hamilton versenygépére, mert úgy érezte, a brit „féktesztelte” őt a biztonsági autó bentléte alatt.

Vettelt a történtekért 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel sújtották, hétfőn pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt személyesen hallgatta meg Párizsban.

Mivel Vettel bocsánatot kért és elismerte, hibázott, nem kapott további büntetést.

Hamilton és Vettel az Azeri Nagydíj óta először álltak újságírók elé – a két versenyző az FIA hivatalos sajtótájékoztatójára volt hivatalos csütörtökön, Spielbergben, ahol válaszoltak a bakui incidenssel kapcsolatos kérdésekre.

„Visszatekintve úgy gondolom, nem volt helyes döntés. Veszélyes volt és szükségtelen” – mondta Vettel, amikor bakui manőveréről kérdezték.

„Hogy büszke vagyok-e rá? Nem. Vissza tudom csinálni? Nem. Bánom-e a dolgot? Igen. Nem volt helyes a manőver, hibás döntést hoztam…”

„De dühös voltam és túlreagáltam… Bánom, de nem tudom visszacsinálni. Ha tehetném, megtenném, de ez nem lehetséges. A pilótafülkében teljesen más volt az álláspontom, mint a verseny után. Meglepődtem az adott pillanatban, és úgy éreztem, szándékosan fékezett előttem. Hiba volt mellé hajtanom, és nekimennem.”

„Utána felhívtam Lewist és megbeszéltük a dolgot. A verseny után nem tudtuk ezt megtenni rögtön, szerintem nem is lett volna jó, mert a verseny után mindenki nagyon elfoglalt. De később megbeszéltük a dolgot.”

Hirdetés

„Hibáztam és megértem, ha dühös emiatt. Annak viszont örülök, hogy úgy tűnik, mindketten felnőttek vagyunk, és képesek vagyunk továbblépni.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint olcsón megúszta-e a 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel, Vettel így felelt: „Olyan büntetést kaptam, mely miatt értékes pontokat veszítettem. Mivel Lewisnak is problémái voltak, megnyerhettem volna a versenyt. Az, hogy a 4. helyen végeztem, nem nevezhető éppen örömtelinek. Nem voltam túl boldog a futam után…”

Vettel elárulta,

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!