Vettel hangolt legjobban az időmérőre - F1VILÁG.HU

Vettel hangolt legjobban az időmérőre

HIRDETÉS

A világbajnoki éllovas Sebastian Vettel nyerte a forma-1-es Európa Nagydíj harmadik szabadedzését. A német versenyzőt a Ferrari kettőse követte Fernando Alonso – Felipe Massa sorrendben.



Habár sokáig úgy tűnt, a péntek délutáni szabadedzéshez hasonlóan a harmadik tréningen is a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso lesz a leggyorsabb, a Red Bull címvédője, Sebastian Vettel az utolsó percekben eloszlatta a kételyeket és bizonyította, továbbra is ő számít a hétvége legnagyobb favoritjának.

A német versenyző 1:37.258-es köridővel zárt a tabella élén szombat délelőtt, előnye több mint 4 tizedmásodperc Alonsóval szemben. A harmadik helyre a brazil Felipe Massa érkezett meg, akit Vettel csapattársa, Mark Webber követett a negyedik helyen. Az ausztrál versenyző hátránya azonban már jelentősnek mondható: 8 tizedmásodperccel van lemaradva márkatársával szemben.

Meglehetősen gyengén szerepeltek az egyórás tréning során a McLaren versenyzői: Jenson Button ötödik, míg Lewis Hamilton csupán hetedik lett, kettejük közé a mercedeses Nico Rosberg férkőzött be, kinek csapattársa, Michael Schumacher a nyolcadik pozícióban végzett, mintegy másfél másodperces hátrányban. A hétszeres világbajnok nevéhez egy megpördülés is fűződött a harmadik szabadedzésen: Schumacher az egyik féktávon csúszott meg versenyautójával, ám sikerült elkerülnie a pályát szegélyező falat.

A legjobb tíz helyezett sorrendje ezúttal is a Renault duójával, Vitaly Petrovval és Nick Heidfelddel egészült ki.

A középmezőny csapatai közül ezúttal a Sauber és a Force India tűnt a legerősebbnek: Sutil tizenegyedik lett, megelőzve Sergio Perezt, Paul di Restát és Kamui Kobayashit. Utóbbi versenyző a leintést követő másodpercekben az utolsó kanyarban megcsúszott és a bukótérbe csúszott, autójával súrolta a betonfalat is, ám szerencsére nem történt nagy baj a rendkívül trükkös féktávon.

A sereghajtók mezőnyében ezúttal is a Lotus bizonyult a leggyorsabb alakulatnak: Kovalainent és Trullit a Virgin és a HRT versenyzői követték, érdekesség azonban, hogy Vitantonio Liuzzi ezúttal is meg tudta előzni a piros-feketék egyik versenyzőjét, nevezetesen Jerome D’Ambrosiót.

A hétvége programja 14 órakor folytatódik majd: az Európa Nagydíj időmérő edzését rendezik Valenciában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!