Friss hírek

Vettel: Harcban vagyunk a bajnoki címért

Sebastian Vettel tisztában van azzal, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy pontokat dobjon el maguktól, és minden eddiginél fegyelmezettebben kell dolgozniuk a szezon hátralévő részében, ha meg akarják szerezni a vb-címet.

Sebastian Vettel tisztában van azzal, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy pontokat dobjon el maguktól, és minden eddiginél fegyelmezettebben kell dolgozniuk a szezon hátralévő részében, ha meg akarják szerezni a vb-címet.

Az első négy futamon látottak alapján kijelenthető, hogy a Red Bull Racing a listavezető Brawn GP legnagyobb ellenfele, amit az is bizonyít, hogy Jenson Buttonon kívül egyedül Sebastian Vettel tudott győzelmet aratni a tengerentúli versenyeken.

Az energiaital-gyárosok pilótája azonban már a szezonnyitón értékes pontokat dobott el magától, mikor nagy igyekezetében az utolsó körökben összeütközött Heidfelddel, pedig minden esélye meglett volna a győzelemre.

Vettel a Kínai Nagydíjon javított, és az esőben mindenkit maga mögé utasított, mellyel megszerezte pályafutása második és csapata első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

A német versenyző azonban úgy gondolja, több hibát nem engedhet meg magának, mert hiába versenyképes autója, ha nem tudja kihasználni lehetőségeit, biztosan lemondhatnak a bajnoki cím megszerzéséről, amire egyébként minden esélyük megvan.

“Minden egyes versenyen maximálisan 10 pontot szerezhetsz” – mondta Vettel a riportereknek Barcelonában. “Minden egyes verseny része a bajnokságnak, és ha harcba akarsz szállni a bajnoki címért, akkor minden versenyen a lehető legjobb eredményt kell elérned.”

“Természetesen harcban vagyunk a bajnoki címért, és egy nagyon versenyképes autónk van az idei évben, így ezt ki kell használnunk. Azonban soha nem egyszerű. Senki nem fog lehúzódni előled, és azt mondani, hogy menj csak, szerezz még több pontot.”

Vettel elmondta, hogy véleménye szerint továbbra is a Brawn GP-nek van a legerősebb autója a mezőnyben, még ha Button korábban azt is nyilatkozta, hogy a Red Bull RB5 a leggyorsabb jelen pillanatban.

“Nos, azt gondolom, hogy valóban egy erős autónk van. Azonban ha megnézzük az első négy versenyt, akkor azt láthatjuk, hogy a Brawn GP egy kicsivel gyorsabb volt nálunk, így azt mondhatjuk, nekik van a leggyorsabb autójuk” – magyarázta a német pilóta.

“Persze érdekes lesz megnézni, hogy visszatérve Európába, kinek sikerült a legnagyobb előrelépést elérnie. Ha az összes csapat egy lépést tesz előre, akkor már csak az a kérdés, hogy kinek sikerült kettő lépést tennie. Majd meglátjuk.”

Riválisaival ellentétben, a Red Bull még nem vetette be dupla diffúzorát, ami még jobban kihozhatja az RB5-ben rejlő hatalmas potenciált. Bár egyesek attól tartanak, hogy az új elem felboríthatja az autó eddigi kiváló egyensúlyát, Vettel egyáltalán nem tart ettől.

“Nehéz dolgunk van az új fejlesztésekkel az idei évben, mivel nem engedélyezett a tesztelés a szezon közben, így nem lehet pályára vinni az új elemeket a versenyek előtt” – magyarázta.

“De az autóra felkerülő elemektől mind javulást remélünk, máskülönben nem vetnénk be azokat. Szóval, ha egy új elemet felteszünk az autóra, legyen az egy új diffúzor, attól azt várjuk, hogy gond nélkül működjön, és hozza az eredményeket. Ezért is tesszük fel” – tetet hozzá Vettel, aki azt is elmondta, hogy csapata nem készült komolyabb fejlesztésekkel a hétvégi versenyre.

“Nem készültünk nagyobb javítócsomaggal, de mindenképpen előrelépést várunk, aztán majd meglátjuk, hol állunk. Ahogy azt már korábban is elmondtam, egy nagyon jó autónk van, amellyel eredményesek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!