Vettel helyett Ricciardo: Ezért döntött korán a McLaren - F1VILÁG.HU

Vettel helyett Ricciardo: Ezért döntött korán a McLaren

HIRDETÉS
Habár sokan azt gondolták, a Ferrari és a McLaren között egyszerűen egy versenyzőcsere történik majd a 2021-es F1-es szezonban azok után, hogy Sebastian Vettellel nem hosszabbítottak szerződést, a brit istálló végül Daniel Ricciardo mellett döntött.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Austrian Grand Prix, Saturday 4th July 2020. Spielberg, Austria.

Még a szezon előtt elkezdődött a pilótamozgás: a Ferrari bejelentette, nem hosszabbít Sebastian Vettellel a 2021-es szezonra, majd nem sokkal később érkezett a hír, hogy helyére Carlos Sainzot, a McLaren jelenlegi pilótáját ültetik. 

Így a McLarennél felszabadult egy hely, azonban nem Vettelt, hanem Daniel Ricciardót jelentette be az istálló. 

Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke elmondta, már egészen korán elkezdtek beszélgetni az ausztrál pilótával, és amikor kiderült, hogy Sainz távozik, meg is állapodtak. 

„Nem akartunk hátrányba kerülni, ezért aktívan beszélgettünk Daniellel. Amikor elindult a dominóeffektus, akkor döntést is kellett hoznunk. És nagyon-nagyon boldogok vagyunk” – mondta Seidl. 

„Ez minden fél számára nagyon-nagyon jól alakult. Örülünk Danielnek, aki hétszeres futamgyőztes. Ő egy referenciát jelent a csapatban, ami eddig nem volt, még úgy sem, hogy Carlos és Lando természetesen nagyon jó munkát végeznek.”

A csapatfőnök elmondta, tudják, hogy Ricciardo milyen teljesítményre képes a pályán, hiszen Max Verstappen mellett versenyzett a Red Bullnál. 

„Örülünk, hogy a következő évtől lesz egy ilyen referenciapontunk.”

A szakember elárulta, beszélgettek Vettellel, de sosem került szóba egy esetleges megállapodás a 2021-es szezonról. 

„Természetesen beszélgettünk, nagyra tartom őt versenyzőként és emberként. De soha nem volt igazán szó egy versenyzői ülésről” – mondta. „A német szurkolók miatt remélem, hogy Sebastian négyszeres világbajnokként a következő évben is rajthoz áll majd. Mert ez a németországi Forma-1 számára nagyon-nagyon fontos.”

Hirdetés

A McLarennél egyébként már 2018-ban is felmerült Ricciardo neve, azonban akkor nem sikerült megállapodniuk. 

„Akkoriban nem klappoltak a dolgok. Az elmúlt évben újra beszélgettünk, ezért számunkra nagyon-nagyon világos volt, hogy ha nem Carlosszal, akkor Daniellel indulunk jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!