Friss hírek

Vettel: Hiányzott a végén a szélárnyék

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, hiányzott neki a szélárnyék a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérőjének végén. A német szerint ezen is múlhatott a pole.

Vettel csak a 3. helyről rajtolhat majd Bakuban, miután a szombati kvalifikáción Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes kibérelte az első rajtsort.

A német 0,302 másodperccel maradt le a rajtelsőségről, az időmérő után pedig arra panaszkodott, nagyon hiányzott neki a szélárnyék. Vettel a pálya utolsó etapjában 24,988 másodperces időt ért el, miközben a szélárnyékot fogó Bottas 24,736 másodperccel zárta gyorskörét.

„Jó köröm volt, de nem volt szélárnyékom a kör vége felé, ez pedig némi időbe került” – mondta Vettel.

„Elégedett vagyok, hogy sikerült elérni a maximumot, de nem vagyok teljesen elégedett a csapat szempontjából, mert arra számítottunk, hogy Charles [Leclerc] és én jobb időmérőt futunk majd.”

Arra a kérdésre, hogy nagyjából mennyi időt jelentett volna számára egy szélárnyék, Vettel így felelt: „Attól függ – akár fél másodpercet is. De ilyenkor mindig kompromisszumos a dolog, mert ha túl közel kerül az ember, akkor a középső szektorban veszít.”

„De azt mondanám, hogy olyan 3 tizedet. Egy kicsit közelebb kerülhettem volna az elsőséghez.”

Vettel azt mondja, az időmérő utolsó szakaszában két választása volt: vagy szándékosan visszavesz, hogy forgalomba kerüljön, vagy keményen nyomja mért köre előtt, hogy megfelelően felmelegítse az abroncsokat.

„A pálya egyre hidegebb volt, az autót pedig egyre nehezebb volt vezetni, én pedig úgy gondoltam, jobb, ha megnyomom a kivezető kört, hogy megfelelő működési tartományba kerüljenek a gumik, mire elkezdem a kört” – magyarázta.

„Most egy kicsit bánom, hogy nem kockáztattam, de ettől függetlenül azt gondolom, talán ez volt a helyes döntés.”

A Mercedesszel rajtelsőséget szerző Valtteri Bottas egyébként az időmérő után azt mondta, neki sem volt tökéletes szélárnyéka, de sikerült annyira jól összeraknia mért körét, hogy végül az élen tudott végezni.

„Apró különbségek ezek. Nem volt szélárnyékom az utolsó körben. Minden a finom részleteken múlik, nekem pedig sikerült jól eltalálnom a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!