Friss hírek

Vettel: Hiba volt, hogy nem fogadtam szót a Ferrarinak

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, kétségkívül „nem volt helyes”, hogy figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást a két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon, ugyanakkor azt mondja, mostanra tisztázták az ügyet házon belül.

Vettel a szocsi verseny rajtjánál a 3. pozícióból startolva az élre ugrott, miután csapattársa, Charles Leclerc a megbeszéltek szerint szélárnyékot adott neki a piros lámpák kialvását követően.

Vettel viszont – hiába kérték többször is – nem adta vissza az első helyet a monacóinak, ami miatt Leclerc érezhetően frusztrált volt.

A történtek után Vettel és Leclerc is személyesen, külön-külön beszélt Mattia Binotto csapatfőnökkel Maranellóban, a négyszeres világbajnok azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget ennek.

„Alapvetően minden világos. Természetesen beszélünk egymással. Volt egy beszélgetés köztünk, de voltak más beszélgetések is. Nem csinálnék olyan nagy ügyet ebből az egész sztoriból” – mondta Vettel.

„Azt gondolom, voltak pozitívumok is Oroszországban. Idén először nagyon-nagyon jó versenytempónk volt, és tartani tudtuk a Mercedeseket. Más versenyeken is voltunk már elöl, de általában kicsit lassabbak voltunk. Szóval vannak pozitív, és kevésbé pozitív dolgok is.”

„Hogy milyen megállapodás volt, vagy nem volt, vagy ki cselekedett helyesen, és ki nem, talán nem olyan fontos. De természetesen kaptam utasítást a rádión, hogy cseréljünk pozíciót, amit nem tettünk meg. Ez kétségkívül nem volt helyes.”

Arra a kérdésre, hogy vannak-e lefixált házon belüli szabályok a történtek után, Vettel így felelt: „Nincs kőbe vésve semmi. Nem gondolom, hogy szükséges. Talán vannak bizonyos dolgok, amiket utólag csinálhattunk volna jobban is. De előre tekintünk, várjuk a hétvégi versenyt, illetve a következő futamokat. Szóval nemigen aggódunk.”

Vettel cáfolta, hogy Leclerc remek teljesítménye extra nyomást jelent számára.

„Nem, egyáltalán nem. Nyilván nem örülök, ha lassabb vagyok, legyen szó akár edzésről, időmérőről, vagy versenyről, és ez nemcsak idén van így, hanem a korábbi években is ez volt a helyzet. Idén nyilván küszködtem itt-ott az autóval, ami miatt szerintem nem sikerült a legjobbat nyújtanom.”

„Nem hiszem, hogy más lenne a helyzet, ha a másik autóban bárki más ülne. Charles nagyon jó munkát végez, de azt gondolom, mindenekelőtt magad ellen versenyzel, csak utána a többiek ellen. Ebből a szempontból én küszködtem, nem tudtam kihozni magamból azt, amiről tudom, hogy megvan bennem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!