Friss hírek

Vettel: Hibáztam, pedig a tempó megvolt a top 10-hez…

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, megvolt a tempójuk ahhoz, hogy beverekedjék magukat az Azeri Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszába, de egy egyéni hiba és némi balszerencse miatt ez végül nem jött össze.

Vettel csak a 11. helyről kezdheti majd meg a bakui versenyt, a kvalifikációt követően pedig kifejtette, elkövetett egy hibát a Q2-ben, ami végül nagyon sokba került neki és az Aston Martin csapatának.

„Jó tempónk volt ma. Türelmes voltam, és vártam arra, hogy a megfelelő pillanatban hozzam a köridőt. Sajnos egy kicsit sokat kockáztattam a legjobb körömben a Q2-ben, és a 15-ös kanyar előtt blokkoltam a kerekeket. Szerencsém volt, hogy folytatni tudtam a kockásra fékezett gumival, de nagyjából 4 tizedet veszítettem emiatt” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ez egy trükkös kanyar, lejt és hepehupás, és átvezeti a szelet. Csalódott vagyok, mert simán megvolt a tempónk ahhoz, hogy bejussunk a Q3-ba. És aztán a piros zászló miatt már nem volt lehetőség javítani.”

A viszonylag gyenge időmérő ellenére Vettel bízik abban, hogy vasárnap összejöhet számára a pontszerzés.

„Bár a pontzónán kívülről kezdünk, szerintem javítani tudunk majd a versenyen egy jó ritmussal, és a jó versenytempóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!