Vettel: Hogy áttörés történt-e Monacóban? Attól függ, mi jön ezután! - F1VILÁG.HU

Vettel: Hogy áttörés történt-e Monacóban? Attól függ, mi jön ezután!

HIRDETÉS
A monacói remek szereplés után jó eredmény reményében érkezett meg Bakuba a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német azt mondja, többet akar elérni egy 5. helynél.
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel számára döcögősen indult az idény az Aston Martin színeiben, Monte-Carlóban azonban megtört a jég, és végre megszerezte idei első pontjait, miután az 5. helyen intette le a kockás zászló.

Hogy ez az eredmény mennyire jelentett valódi áttörést, az persze csak a következő versenyeken derül majd ki.

„Attól függ, mi jön ezután!” – mondta a négyszeres világbajnok. „Rajtunk múlik. Jó hétvégénk volt Monacóban, szóval majd meglátjuk. Bár a bakui is egy utcai pálya, azért némiképp más: sokkal gyorsabb, rengeteg az egyenes. Meglátjuk, mire jutunk.”

„A középmezőnyben kemény a küzdelem, az apró dolgok pedig nagy különbséget jelenthetnek. Tovább kell nyomnunk. Csapatként egyre inkább összeszokunk az autóval, ez beletelik némi időbe.”

Vettel számára mindenképp biztató lehet, hogy bakui szereplései alkalmával egyszer sem végzett a top 4-en kívül.

„Ezt nem tudtam! Remélem, folytathatjuk ezt a trendet!” – mondta a német versenyző, majd arra a kérdésre, hogy mi a titok, annyit mondott: „Fogalmam sincs! A pálya kihívást jelent, szükség van egy kis extrára. Nincs sok lehetőség a hibázásra. Vezess gyorsan és ne törd össze!”

A német versenyző ugyanakkor hangsúlyozta, bár örül a monacói előrelépésnek, azért jobb eredményeket akar elérni az 5. helynél.

„Én mindig győzni akarok, még akkor is, ha csekély az esély erre. Mindig erre törekszem” – magyarázta Vettel, aki ezzel együtt persze reálisan látja az esélyeit.

„Más dolgokban is örömét tudja lelni az ember, például a csapattal való közös munkában, vagy az előrelépésekben. Minden követ megmozgatunk, nekem is fel kellett zárkóznom. És ez elégedettséggel tölt el. Egy jó eredmény remek mód arra, hogy valamit visszaadjak a srácoknak – és persze magamnak is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!