Friss hírek

Vettel: Hülye, aki nem ismeri el Hamilton teljesítményét

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája elismerően nyilatkozott ellenfele, Lewis Hamilton idei teljesítményéről és hatodik világbajnoki címéről.

A hétvégi Amerikai Nagydíjon Hamilton bebiztosította hatodik világbajnoki címét, így két versennyel a szezon vége előtt eldőlt a bajnokság. Vettel ezúttal nem volt valódi kihívója Hamiltonnak a vb-hajrában, de hisz benne, hogy a 2020-as szezonban ez másképp lesz. 

Vettel az austini versenyen kiesett, ám a futam után odament Hamiltonhoz és gratulált a brit pilótának újabb vb-címéhez – ezt követően pedig dicsérő szavakkal illette ellenfelét. 

Hirdetés
 

„Ha valaki hatszor megnyeri a világbajnokságot, akkor mindet megérdemli. Ezt neki is elmondtam” – nyilatkozta Vettel. 

„El kell ismerni a teljesítményt, amit nyújtott. Nem szabad elfelejteni azt az erőt, ami emögött áll, az ő és a Mercedes részéről is. Ha valakinek ez nehezére esik, az hülye.

Vettel hozzátette, szerencsével nem lehet ennyire a szezon vége előtt megnyerni a bajnokságot, „hanem annak oka van. Ők az a csapat, akik a legjobban dolgoznak együtt, és ezt szinte minden hétvégén bizonyították.”

A Mercedes sorozatban 6. világbajnoki címét szerezte meg idén, így az ellenfeleiknek roppant nehéz dolguk van – Vettel szerint nehéz lesz ezen az „érán” túljutni, de igyekeznek mindent megtenni a következő szezonban annak érdekében, hogy ez sikerüljön számukra. 

„Számunkra és mások számára is nehéz ebből kikászálódni” – mondta. „De nem fogjuk feladni. Tudjuk, és kell is folytatnunk a harcot, hogy visszavágjunk. Hiszek a csapatunkban. Megvannak a jó embereink, csak jobban kell összehoznunk a dolgokat.”

A német végül elmondta, szeretne néhány dicsérő cikket olvasni Hamiltonról, ezért arra biztatta az újságírókat, hogy írjanak Hamilton érdemeiről.

„Most pedig rajtatok a sor, hogy annyi jó dolgot írjatok Hamiltonról, amennyit csak lehet.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!