Vettel: Hülyeség volna lemondani a vb-címről - F1VILÁG.HU

Vettel: Hülyeség volna lemondani a vb-címről

HIRDETÉS

A Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel szerint „hülyeség” volna lemondani a világbajnoki címről mindaddig, amíg matematikai esélye van a trófea elhódítására.


A Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel szerint „hülyeség” volna lemondani a világbajnoki címről mindaddig, amíg matematikai esélye van a trófea elhódítására.

Vettel jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyét foglalja el, hátránya 95 pont a listavezető Nico Rosberg mögött. A szezon hátralévő részében azonban egy versenyző összesen még 275 pontot szerezhet, ráadásul az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon nem 25, hanem 50 pont jár a győzelemért.

A négyszeres világbajnok elismerte, valóban nem a világbajnoki címre fókuszál idén, de amíg esélye van, nem mond le az elsőségről.

„Ha megnézzük a pontokat és matekozunk egy kicsit, akkor láthatjuk, hogy még van esélyünk a bajnoki címre, szóval hülyeség lenne azt mondani, hogy már kiestünk” – mondta Vettel.

„Persze legyünk realisták, a Mercedes olyan helyzetben van, hogy az összes versenyt megnyerheti, ráadásul kettős győzelemmel, anélkül, hogy túlságosan aggódniuk kellene a többiek miatt, hacsak nincs valami problémájuk.”

„A mi célunk az, hogy felzárkózzunk és mihamarabb megverjük őket, viszont óriási a lemaradásunk, szóval rövid időn belül nehéz lesz közel kerülni hozzájuk.”

„A bajnokság egyetlen szakaszában sem koncentráltam túl keményen a bajnokságra, tényleg csak versenyről-versenyre nézem a dolgokat, megpróbálom kihozni a legtöbbet magamból és az autómból.”

„Nagy a lemaradásunk, és küszködünk a felzárkózással is, de a cél adott az egész csapat számára, fejlődni akarunk, jobbak szeretnénk lenni.”

A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso 17 ponttal többel rendelkezik, mint Vettel, így a ponttáblázaton is előkelőbb pozíciót foglal el, a kétszeres világbajnok azonban gyakorlatilag már kizárta, hogy idén esélye lesz a végső győzelemre.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!