Friss hírek

Vettel idei legjobb időmérőjével búcsúzott

A kilencedik rajthelyet szerezte meg Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjének utolsó futamára, az Abu Dhabi Nagydíjra. A németnek a nap során eszébe jutottak mindazok az ismerősei és segítői, akik most nem lehetnek vele a helyszínen, a jelenlévőknek pedig ajándékkal kedveskedett.

Vettel búcsúhétvégéhez méltóan mindent ki tudott hozni az Aston Martinjából az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén, miközben egészen a kvalifikáció utolsó szakaszáig menetelt. A német idén ötödször jutott el a Q3-ig, és ott mindannyiszor a kilencedik helyen zárt, mint ahogy most is.

„Az autó életre kelt a Q1 végén, majd aztán a Q2-ben is, szóval örültem volna, ha van még egy szett gumim a Q3-ban. Összességében viszont egy jó edzés volt ez számunkra, és tisztességes pozícióba kvalifikálhattuk az autót” – kezdte utolsó F1-es szombatjának összegzését.

Hirdetés
 

„Az időmérő előtti pillanatokat érzelmesen éltem meg. Azokra az emberekre gondoltam, akik nem lehetnek most itt, vagy azért, mert már nincsenek közöttünk, vagy mert nem tudtak eljutni. Persze nagyon sokan itt vannak most velem, ami igazán különleges. Hosszú időn át tartott ez az egész, és el kell ismernem, hogy ez most elég furcsa érzés. De amint beülök az autóba és kihajtok a garázsból, van mivel elfoglalni magam. Azt hiszem, ez egy jó jel, hiszen még mindig akkor élvezem a legjobban, amikor jelen lehetek a pillanatban, mint ahogy az ma is történt.”

A négyszeres világbajnok nem is hagyja, hogy az érzelmek vegyék át az irányítást a hétvégéje felett, hiszen az Aston Martin vasárnap még megelőzheti az Alfa Romeót a konstruktőri tabellán, ha hat ponttal többet szerez nála. „Még van egy feladatunk, hiszen próbálunk annyi pontot szerezni, hogy esetleg legyőzzük az Alfát a bajnokság hatodik helyéért.”

Vettel annak is megadta a módját, hogy a paddock egyéb dolgozóitól, így a média képviselőitől is elbúcsúzzon: szombat estére minden jelenlévőt a célegyenesbe hívott, hogy együtt fussanak vagy sétáljanak végig egy kört a pályán, így emlékezve a kellemes együtt töltött évekre. A német egy pólót is szétosztott a résztvevőknek, amelyen a következő szöveg áll: „Soha ne emeld el a gázt. Soha ne add fel a reményt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel idei legjobb időmérőjével búcsúzott
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!