Bahreini Nagydíj

Vettel idei legkeményebb időmérőjéről beszél

Vettel idei legkeményebb időmérőjéről beszél

Sebastian Vettel úgy érzi, idei 12. pole pozícióját volt a legnehezebb megszereznie 2011-ben, így roppant boldog, hogy az élről vághat neki a versenynek Szuzukában.


Sebastian Vettel úgy érzi, idei 12. pole pozícióját volt a legnehezebb megszereznie 2011-ben, így roppant boldog, hogy az élről vághat neki a versenynek Szuzukában.

A Red Bull német versenyzője összetörte autóját a pénteki első szabadedzésen, ami miatt értékes pályaidőt vesztett, majd később amiatt aggódott, hogy nem fogja tudni felvenni a versenyt az edzéseken brillírozó McLaren versenyzőivel.

Vettel azonban – szinte a semmiből előretörve – megszerezte idei tizenkettedik rajtelsőségét, miután utolsó mért körén 0.009 másodperccel felülmúlta az összes edzést megnyerő Jenson Buttont.

„Micsoda időmérő” – kezdte Vettel. „Tegnap hibáztam, lecsúsztam a pályáról, megsérült az autó szárnya, szóval nem voltak túlságosan ideálisak a körülmények délután. A csapat dolgozói kiváló munkát végeztek, és jól felkészítették az autót a mai napra.”

„A reggeli edzésen sem voltunk teljes mértékben elégedettek. Lassúak voltunk, nem volt meg az autó helyes egyensúlya. Összeültünk az edzés után, és sikerült minden egyes elemet a helyére tenni, így mindent ki tudtunk hozni az autóból az időmérőn.”

„Ez döntő volt, hiszen nincs sok különbség köztem és Jenson között. Kemény időmérő volt a mai, de nagyon élveztem. Hosszú egy kör, nem egyszerű megfelelően összetenni. Az első szektor nem volt az igazi, de aztán minden jól alakult az utolsó kettőben.”

Vettelnek mindössze egyetlen pontra van szüksége ahhoz, hogy megszerezze pályafutása második világbajnoki címét a Forma-1-ben, ám elmondta, hogy nem gondol erre, mert véletlenül sem akarja, hogy ez összezavarja a versenyen.

„Ami a pontokat illeti, nem gondolok rá” – folytatta. „Tegnap megtanultam a leckét. Nem hibáztam nagyot, de elég volt az, hogy egy pillanatig nem voltam 100%-osan koncentrált, máris elvesztettem az autóm felett az uralmamat.”

„A holnapi egy nagyon hosszú és kemény verseny lesz. Az élről indulhatunk, és egy nagyon különleges nap lesz a holnapi. Sok minden megtörténhet, és a DRS számos lehetőséget biztosít az előzésre, szóval majd meglátjuk, hol végzünk.”

„A versenyre, nem pedig a pontokra koncetrálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!