Vettel: Igazán nincs okunk panaszra - F1VILÁG.HU

Vettel: Igazán nincs okunk panaszra

HIRDETÉS

Sebastian Vettel, a Red Bull Racing német versenyzője elárulta, nagyon szerette volna, ha győzelemmel szerezheti meg második világbajnoki címét Suzukában, habár elismeri, semmi okuk nincs panaszra, hiszen fenomenális éven vannak túl.


Sebastian Vettel, a Red Bull Racing német versenyzője elárulta, nagyon szerette volna, ha győzelemmel szerezheti meg második világbajnoki címét Suzukában, habár elismeri, semmi okuk nincs panaszra, hiszen fenomenális éven vannak túl.

A kétszeres világbajnok egy mélyinterjúban beszélt a 2011-es idényről nemrégiben, melyben elárulta, nem talál szavakat a Red Bull idei teljesítményére, és úgy érzi, azokon a versenyeken is, ahol nem sikerült nyerniük, a csapat a maximumot hozta ki önmagából.

„A 2011-es év fantasztikus volt, minden egyes verseny. Igazán nem panaszkodhatunk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Nagyon sokszor voltunk a csúcson. Ha mindenképp szeretnénk hullámvölgyeket találni, akkor talán a szezon közepét említeném, amikor is három versenyen nem sikerült nyernünk. Viszont én nem nevezném ezt hullámvölgynek.”

„Persze ha az ember tudja, hogy a saját kezében van a győzelem, és végül negyedikként ér célba, akkor lehet, hogy az nem jó eredmény, de szerintem még azokon a versenyeken is, ahol nem nyertünk, a legjobbat hoztuk ki önmagunkból, és sok ponttal távoztunk. És végül is ez számít, így lehet bajnoki címet nyerni.”

Vettel a bő egy hónappal ezelőtti Japán Nagydíjon biztosította be második világbajnoki címét, ahol harmadikként ért célba. A német versenyző elismerte, jobb’ szeretett volna győzelemmel ünnepelni, ám tudja, a végeredmény szempontjából teljesen lényegtelen, hogy a dobogó legfelső, vagy legalsó fokára állt-e fel.

„Győzelemmel szerettem volna ünnepelni a bajnoki címet. Nincs annál jobb, mint amikor az ember győzelemmel szerzi majd a bajnoki trófeát, de úgy vélem, Japában különleges versenyünk volt. Az elmúlt két év fenomenális volt, és idén is nagyon közel voltunk.”

„Végül ha jól emlékszem, talán 3 vagy 4 másodperccel maradtunk le Jenson Buttontól, aki megnyerte a futamot. Szóval nem sok hiányzott, nem voltunk lassúak, de nem a legjobb versenyünket futottuk. Kisebb hibákat vétettünk, amikért megfizettünk. Nem fair azt mondani, hogy ezek a győzelembe kerültek, mert Jenson hihetetlen munkát végzett. A McLaren nagyon erős volt, és kétségtelenül megérdemelték a győzelmet. Mi nem, és végül harmadikak lettünk, de így is fantasztikus volt dobogóra állni.”

A vágatlan interjút videó formájában, magyar szinkronnal megtekintheti, ha ide kattint!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!