Vettel: Igazi erőpróba lesz számunkra a 2022-es idény - F1VILÁG.HU

Vettel: Igazi erőpróba lesz számunkra a 2022-es idény

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint igazi teszt vár az Aston Martin Forma-1-es csapatára a 2022-es évad során, a német azonban nagyon bízik abban, hogy helyt tudnak majd állni.
Aston Martin AMR22

A csapat a várakozásokon alul teljesített az elmúlt idény során, Vettel azonban azt mondja, ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy nem igazán fejlesztették akkori autójukat, hiszen gőzerővel dolgoztak a 2022-es modellen.

Az Aston Martin idei autójáról csütörtökön hullt le a lepel, Vettel pedig bizakodóan várja az új szezont.

„Ezen a ponton mindenki abban reménykedik, hogy az élen lesz. Reméljük, hogy sokkal jobb formában leszünk, mint tavaly. Megvan a képességünk ahhoz, hogy feljesszük idén az autót, tavaly pedig az év háromnegyed részében nem tettük meg. Szóval most más lesz” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Tavaly nyilván már kezdettől fogva tudtuk, hogy hosszú és nehéz szezon vár ránk. Reméljük, hogy most jobban alakul.”

Nemrég derült ki, hogy az istállótól távozott Otmar Szafnauer csapatfőnök, Vettel azonban reméli, ez nem okoz túl nagy problémákat házon belül.

„Azt gondolom, hogy a csapat nyilvánvalóan fejlődik. A menedzsment átszervezése mindig okoz némi felfordulást, és időbe telik, amíg ezen felülkerekedünk. De remélhetőleg sikerül összetartanunk, és hatékonyabban tudunk majd dolgozni.”

„Véleményem szerint az idei év igazi teszt lesz számunkra. És meglátjuk, mennyire vagyunk jók. Mert ahogy mondtam, tavaly semmit sem mutattunk, hiszen nem fókusztálunk arra, hogy fejlesztésekkel álljunk elő, míg idén minden ezekről az új szabályokról szól, az új generációs autókról, és meg tudjuk mutatni, mivel tudunk előállni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Igazi erőpróba lesz számunkra a 2022-es idény
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!