Vettel is kritizál: Emberek vagyunk, nem tárgyak! - F1VILÁG.HU

Vettel is kritizál: Emberek vagyunk, nem tárgyak!

HIRDETÉS
Egyetért Daniel Ricciardóval a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki nem érzi helyesnek azt, hogy a Bahreini Nagydíj közvetítése során folyamatosan ismételgették Romain Grosjean horrorisztikus balesetét.
GP BAHRAIN  F1/2020 - DOMENICA 29/11/2020    
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

Grosjean a futam első körében csapódott a korlátnak, autója pedig kettétört, majd kigyulladt – a francia versenyző azonban szerencsére kisebb égési sérülésekkel megúszta a bukást.

A verseny után viszont Daniel Ricciardo kifakadt, szerinte ugyanis nem kellett volna folyamatosan mutogatni a balesetről készült felvételeket a közvetítés során.

Az ausztrál kritikájára később az F1 szóvivője is reagált, aki elárulta, egy szigorú protokollt követ ilyenkor a közvetítés rendezője, és csak akkor mutatnak visszajátszásokat, amikor bebizonyosodott, hogy mindenki jól van az incidens után.

Ricciardóhoz hasonlóan Sebastian Vettel is úgy véli, van mit tanulni ezen a téren is, szerinte sem helyes ugyanis, hogy annyiszor mutogatták a Grosjean-baleset felvételeit.

„Amint megkaptam az üzenetet, hogy kiszállt az autóból, az nyilván nagy megkönnyebbülés volt” – mondta a német pilóta.

„De aztán nemigen néztem a felvételeket. A szobámba mentem, és vártam, hogy újra versenyezhessünk – szerintem ez jó dolog volt. Nem értek egyet azzal, hogy folyamatosan mutogatni kell ezeket a felvételeket. Elvégre emberek vagyunk, akik versenyeznek, nem pedig tárgyak.”

„Tudom, hogy az ember szeretik a lángoló autókat és a baleseteket, és izgalmas ez, de akkor annyira nem izgalmas, amikor bent ülsz az autóban. Talán ebből is tanulhatunk valamit, hogy nem kell folyamatosan ismételgetnünk ezeket a képeket.”

Vettel azt mondja, bár látta Grosjean balesetének felvételeit, szeretett volna mihamarabb újra autóba ülni.

„Nyilván emberből vagyunk és imádjuk, amit csinálunk – ez az elsődleges. De még ha annyira tiszteled is, amit csinálsz, akkor is hajlamos vagy alábecsülni, hogy mi történhet. Kétlem, hogy bárki is számított ilyen jellegű balesetre.”

Hirdetés

„Szóval furcsa volt, de szerintem a legjobb az volt, hogy rögtön visszaültünk az autóba, és nem vártunk egy hétig, hogy túl sokat gondolkodhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!