Friss hírek

Vettel ismét jelesre vizsgázott emberségből [Videóval]

Emberségből újra jelesre vizsgázott Sebastian Vettel a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati időmérőjén. A német versenyző elsőként érkezett Lando Norris balesetének helyszínére, ahol rögtön meg is bizonyosodott arról, hogy a brit pilóta nem sérült meg az ütközésben.

Norris a kvalifikáció utolsó szakaszának elején csapódott a gumifalnak az Eau Rouge-ban, miután az eső újra rákezdett a belga versenypályán.

Pedig az incidens előtt a négyszeres világbajnok Vettel azt szerette volna, ha a rengeteg vízátfolyás miatt félbeszakítják az időmérőt – erre azonban egészen a balesetig nem került sor.

Vettel épp megkezdte gyorskörét, amikor Norris balesetet szenvedett az Eau Rouge-ban. Mikor mérnöke mondta neki, hogy lassítson, Vettel érhető módon kifakadt.

„Nos, igen. Mi a f*szt mondtam?! Mit mondtam?” – mondta Vettel a rádión. „Piros zászló… Igen…A p*csába! Teljesen szükségtelen volt.”

Vettel ezt követően megkérdezte mérnökét, jól van-e Norris, ám mivel nem kapott választ, megállt az összetört McLaren mellett, hogy maga bizonyosodjon meg erről.

Miután Norris jelezte, megúszta a bukást, Vettel továbbment.

„Rendben van. Rendben van” – mondta mérnökének.

Az Aston Martin versenyzője az időmérőt követően azt mondta, szerinte a versenyirányítás nem lehet büszke arra, ahogy a helyzetet kezelte.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!