Friss hírek

Vettel: Ismét jöhet az a fránya utolsó lépés

170020_aus

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel pontosan tudja, 2018-ban is az utolsó lépést lesz a legnehezebb megtenni ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnoki címet.

Bár a Ferrari nagyot lépett előre tavaly, végül nem tudott felülkerekedni az elmúlt években domináló Mercedesen, így az olasz istálló az elmúlt 10 évben nem tudott egyéni világbajnoki címet nyerni, és a konstruktőri diadal is legutóbb 2008-ban jött össze számára.

Vettel szerint a Ferrari meg tudja tartani lendületét az idei szezonra, ám tudja, egy újabb lépést kell megtenniük ahhoz, hogy méltó ellenfelei legyenek a Mercedesnek.

„A szabályok szinte ugyanazok maradnak. Úgy gondolom, egy jó és egészséges platformra építhetünk az év elején, szóval remélem, hogy jó formában tudjuk folytatni” – mondta a Ferrari ásza.

„De meg kell tennünk az utolsó lépést. És ha visszatekintünk, az utolsó lépést a legnehezebb megtenni.”

„Már most rengeteget dolgozunk, és az utolsó pár hónapban is már a következő szezonra fókuszáltunk. Próbáljuk gyorsabbá tenni az autót, igyekszünk több erőt kihozni a motorból, és majd meglátjuk, hogy állunk.”

A 2017-es szezont megelőzően a Ferrari utoljára 2012-ben volt harcban a vb-címért, habár az olaszok autója akkor egyáltalán nem volt olyan ütőképes, mint a vb-címet nyerő Red Bullé.

Vettel pedig utoljára épp a Red Bull-lal volt utoljára bajnokesélyes: 2013-ban – sorozatban negyedszer – meg is nyerte az F1-es bajnokságot.

„Egy versenyző végső soron nyerni akar. Az, ha attól még, hogy az év elején versenyképes vagy, nem tudhatod, hogyy az elég lesz-e a bajnoki küzdelemhez.”

„Ha az autód gyors, te pedig jól végzed a dolgod, akkor a szezon előrehaladtával vagy jó híreket kapsz, vagy rosszakat. Az esetek többségével szerintem jól alakulnak a dolgok.”

„2017-ben pár hét igazán fájdalmasan alakult számunkra, de összességében nagyszerű, ha egy olyan csomaggal rendelkezel, amivel fel tudod venni a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek