Vettel ismét lemaradt a top 10-ről - F1VILÁG.HU

Vettel ismét lemaradt a top 10-ről

HIRDETÉS
Ezúttal sem jutott tovább az időmérő edzés utolsó szakaszába Sebastian Vettel: a négyszeres Forma-1-es világbajnok csak a 11. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi Spanyol Nagydíjat.
GP SPAGNA F1/2020 -  VENERDÌ 14/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Pedig a német versenyző a pénteki szabadedzések után még bizakodóan nyilatkozott: azt mondta, ha minden jól megy, beverekedheti magát a legjobb 10-be a kvalifikáción.

Vettel végül 2 ezredmásodperccel maradt le a Q3-as szerepléstől, így hiába kapott új kasztnit erre a hétvégére, nem harcolhatott a top 10-ben az utolsó szakaszban.

„Nem gondolom azt, hogy két hét alatt elő lehet húzni valamilyen csodát a kalapból” – mondta a Ferrari versenyzője, majd hozzátette, meg fogják fontolni, hogy „valami mással” próbálkozzanak a gumitaktikát illetően, hogy a versenyen jobban szerepeljenek.

Vettel elismerte, dühíti egy kicsit, hogy lemaradt a Q3-ról, „főleg ilyen apró hátránnyal”.

„Jobb lett volna a top 10-ben maradni. Viszont azt gondolom, hogy ez az időmérő a jobb edzések közé tartozott ezen a hétvégén. De még messze vagyok attól, hogy jó érzéseim legyenek az autóval kapcsolatban.”

„Mindannyiszor megnyomom az „újraindítás gombot”, és próbálom a legjobbat kihozni belőle. De ennél többet nem tehetek.”

„Az első szektor rendben volt, a középső szektorban viszont az autó egyre idegesebb lett, főleg a 7-es kanyarban. Félig elveszítettem a hátulját ott. Nehéz megbecsülni, mennyire tudsz gyorsan menni ott. És az 5-ös kanyar is nehéz volt.”

Vettel csapattársa, Charles Leclerc a 9. helyről rajtol.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!