Friss hírek

Vettel: Jó lesz az autónk hétvégén

A franciaországi versenypálya ugyan nem kifejezetten kedvez a Ferrari autójának, Sebastian Vettel mégis azt reméli, jó eredményekért harcolhatnak majd az előttünk álló hétvégén.

A négyszeres világbajnok számára tavaly nem alakult jól a Paul Ricardon megrendezett verseny, hiszen már az első kanyarban összeütközött a mercedeses Valtteri Bottasszal.

Vettel reméli, idén eredményesebbek lesznek majd a Francia Nagydíjon, ahová a Ferrari több újítással – köztük egy vadonatúj első szárnnyal – érkezett.

Hirdetés
 

„A tavalyi Francia Nagydíj volt sok év után az első a Paul Ricard versenypályán, szóval idén már több adattal dolgozhatunk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A pályán vannak hosszú egyenesek és lassú kanyarok, habár a kanyarsebesség itt jóval szélesebb skálán mozog. A legtöbb kanyart ráadásul újraaszfaltozták tavaly óta.”

„Eggyel keményebb gumikeverékeket használunk majd, mint Montrealban, és valószínűleg egy újabb egykiállásos verseny vár ránk. Az időjárás elég kiszámíthatatlan tud lenni, gyakran nagyon meleg van, és nagy a szél is.”

„A tavalyi versenyünket jelentősen hátráltatta az elsőkörös incidens, de szerintem az autónknak megvan a tempója ahhoz, hogy jól szerepeljünk.”

Vettel számára ráadásul azért fontos a franciaországi hétvége, mert pénteken, az első szabadedzés után meghallgatják majd őt a montreali versenyen történtekkel kapcsolatban. A Ferrari versenyzője a Kanadai Nagydíjon egy 5 másodperces időbüntetés miatt elbukta a győzelmet – az ügyet a maranellóiak kérésére vizsgálják felül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!