Vettel: Jobban jártam volna, ha kiütöm Hamiltont Monzában! - F1VILÁG.HU

Vettel: Jobban jártam volna, ha kiütöm Hamiltont Monzában!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismeri, túl sok hibát elkövetett idén, ezek pedig hozzájárultak ahhoz, hogy idén alulmaradt a bajnoki küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben. A német viszont azt mondja, alakulhatott volna másképp is – például kiüthette volna riválisát Monzában!

Vettel világbajnokhoz nem méltó hibákat követett el 2018-ban – köztük volt a hockenheimi is, ahol vezető helyről, meglehetősen lassú tempónál – igaz, nehéz körülmények között – kormányozta a kavicságyba versenygépét.

A német versenyző maga is elismeri, buta hibát vétett hazai versenyén, a legrosszabb pedig az volt, hogy a Mercedes ebből a helyzetből is a legtöbbet hozta ki.

„Együtt kell élnem egy olyan incidenssel, mint amilyen a hockenheimi volt. Az nagyon hülye baleset volt. Egy kis hiba óriási következményekkel” – mondta Vettel az Auto motor und Sport című német lapnak.

„Nem támadtam senkit, fogalmam sem volt arról, ki jön mögöttem, mekkora az előnyöm, hogy nyerek-e, vagy sem. Egyszerűen csak a versenyemre koncentráltam, kanyarról-kanyarra haladtam, főleg a körülmények tudatában, hiszen hol esett, hol nem.”

[su_spoiler title=”Videó: Vettel hockenheimi hibája” style=”fancy” icon=”arrow”][/su_spoiler]

„Egyszerűen egy picikét későn fékeztem, befordultam, a hátsó kerekek pedig blokkoltak. Egy kicsit csúsztam előre, egy aprót tudtam korrigálni, de akkor már a zöld műfüvön voltam, a kerekek pedig rögtön a kavicságyban.”

„A sebesség semmi nem volt… Először el sem hittem. Kétségkívül rengeteg pontot buktam el ott. Úgy gondolom, a Mercedes erőssége idén az volt, hogy a legtöbbet tudta kihozni a mi gyengeségeinkből, és visszavágott minden egyes versenyen.”

„Mindeközben pedig azt hajtogatták mindenkinek, hogy a mi autónk annyira domináns, és próbáltak növelni a nyomást rajtunk. Én ezt teljesen másképp látom. Az autónk nem volt domináns. Voltak lehetőségeink. A legtöbbet ki is használtunk. De a lényeg, hogy valami hiányzott.”

Vettel említést tett az Olasz Nagydíjról is, ahol Hamiltonnal ütközött össze a rajt után: a brit keményen támadta kívülről a ferrarist, a manőver közben azonban a két autó összeért, Vettel pedig megpördült.

Hirdetés

A német azt mondja, utólag belegondolva jobban járt volna, ha nem az ütközés elkerülésére törekszik, hanem nemes egyszerűséggel kiüti Hamiltont.

[su_spoiler title=”Videó: Vettel és Hamilton monzai ütközése” style=”fancy” icon=”arrow”][/su_spoiler]

„Sok helyzet fele-fele szituáció volt. Monzában Lewisszal találkoztam össze. Nem látta, hogy még ott vagyok srégen mögötte. És ő nem az a fajta srác, aki megadja magát, hanem bezárja az ajtót. El akartam kerülni az ütközést, de nem tudtam eltűnni a levegőben.”

„Utólag azt mondom, maradhattam volna a gázon, és akkor mindkettőnket kiütöm.”

„Így viszont én megpördültem, ő pedig továbbment. Az én autóm megsérült, az övé nem. Sajnos előfordul. Idén sokkal gyakrabban kerültem rossz helyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!