Friss hírek

Vettel jövője jobbára az új szabályokon múlik

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: A general view of the Drivers Press Conference with Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso, Charles Leclerc of Monaco and Ferrari, Sebastian Vettel of Germany and Ferrari, Antonio Giovinazzi of Italy and Alfa Romeo Racing and Nico Hulkenberg of Germany and Renault Sport F1 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 05, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21FUBQE4H1W11 // Usage for editorial use only //
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva elárulta, Forma-1-es jövője nagyban függ majd attól, hogy milyenek lesznek a száguldó cirkusz 2021-es szabályai.

Az új regulákat októberig véglegesítik, nemrég azonban a Forma-1 hivatalos weboldalán megjelentek olyan fotók, melyek az új, 2021-es versenygép kicsinyített modelljéről készültek a szélcsatornában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Liberty Mediával és a csapatokkal közösen ugyanis gőzerővel folytatja a fejlesztéseket, hamarosan pedig kiderülhet, milyen is lesz majd a jövő Forma-1-e.

Fotó: Formula 1

Az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján, Monzában az F1VILÁG.HU arról kérdezte a Ferrari német versenyzőjét, Sebastian Vettelt, hogy mit gondol a 2021-re tervezett versenyautókról.

„Láttunk már néhány renderelt képet korábban is, például a Renault-tól, illetve más csapatoktól. Nem tudom, hogy azok, amiket most mutattak, tükrözik-e, hogy milyenek lesznek majd valójában az autók” – mondta kérdésünkre a Forma-1 négyszeres világbajnoka.

„Amennyire én tudom, még nincsenek meg a 2021-es szabályok, szóval kicsit értelmetlennek látom az efféle fényképek közzétételét. Talán valaki azt szeretné, hogy így nézzenek ki az autók, fogalmam sincs…”

„Én úgy tudom, nincs még döntés a 2021-es regulákról, szóval nem sok értelme van képeket nézegetni.”

Vettel hozzátette, nagyon örül annak, hogy végre a versenyzők véleményét is kikérték a szabályokkal kapcsolatban.

„Azt gondolom, remek lehetőség kínálkozik most arra, hogy jobbá tegyük a dolgokat. Úgy vélem, mi, versenyzők már kifejtettük, szerintünk mik a lényegi pontok. Nagyon jó, és igazán megtisztelő volt, hogy most először beleszólásunk van a döntésekbe, vagy legalábbis elmondhatjuk a véleményünket.”

„Kétségkívül azt szeretnénk, hogy egyszerűbbek legyenek a dolgok, szorosabb versenyzést akarunk – szóval a mi oldalunkról elég egyértelmű a helyzet. Hogy az autók miképp fognak kinézni, az eléggé másodlagos.”

Az F1VILÁG.HU arra is kíváncsi volt, Vettel jövőjét miképp befolyásolják majd a Forma-1 2021-es szabályai. A német versenyző jelenlegi szerződése ugyanis 2020 végéig szól a Ferrarinál.

„Persze, hogy befolyásolják. Nem tudom, meddig tart majd az új szabályokkal kapcsolatos döntés meghozatala, de a szerződésem jövőre lejár, szóval minden, ami ezután következik, az új szabályokon múlik, szóval nyilván megnézi majd az ember.”

„Ahogy mondtam, ez egy hatalmas lehetőség a sportág számára, hogy jobban pozícionálja magát és jobbá váljon. Persze ez nem jelenti azt, hogy most minden borzasztó, ezt nem szabad elfelejteni, de lehetőség kínálkozik most a változtatásra, és remélhetőleg élni fogunk vele.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek