Friss hírek

Vettel: A kanyarokban jobb az autónk, mint a Mercedesé

Lewis Hamiltontól alig másfél tizedmásodperccel lemaradva a második helyen zárta az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapját Sebastian Vettel.

A Ferrari német versenyzője optimistán várja a spielbergi időmérőt, mert úgy érzi, szombaton a pole pozícióért harcolhat majd. Ehhez persze fontos, hogy tovább javítsanak versenyautójuk teljesítményén, és minden passzoljon a kvalifikáción.

„Ha az élen akarsz itt lenni, mindennek passzolnia kell” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Sok kört megtettünk, így sikerült ráéreznünk az autóra – azt gondolom, jó úton járunk. Egy kicsit még többet ki kell hoznunk belőle, de úgy gondolom, lesz esélyünk a rajtelsőségre.”

„A délelőtti edzésen az autó sokat csúszkált, de délután már sokkal jobb volt a helyzet.”

Vettel hozzátette, véleménye szerint a Ferrari autója a kanyarokban jobban teljesít a Mercedesénél.

„A kanyarokban mi vagyunk a jobbak, az egyenesekben pedig a Mercedesnek volt több ereje az edzésen. A versenyen egy szinten vagyunk, ez itt is így lesz. Ellenfeleink nemcsak egy körön jók, hanem a hosszabb etapokon is.”

A Bakuban történt incidens után Vettelnek 9 büntetőpontja van – ha pedig egy versenyző egy éven belül 12-t gyűjt, egy versenyre szóló eltiltást kap. Vettel azonban azt mondja, nem változtat emiatt hozzáállásán.

„Úgy vezetek, ahogy mindig. Próbálom a legjobbat kihozni magamból. Nem én vagyok az egyetlen, akinek vannak büntetőpontjai, és amúgy sem marad már sokáig így a helyzet” – mondta Vettel, utalva arra, hogy 2 büntetőpontja jövő hétvégén elévül majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!