Vettel kedvében jártak a hungaroringi szervezők - F1VILÁG.HU

Vettel kedvében jártak a hungaroringi szervezők

HIRDETÉS

Nemes gesztust tettek a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, Sebastian Vettel felé a hungaroringi szervezők.


Nemes gesztust tettek a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, Sebastian Vettel felé a hungaroringi szervezők.

A Ferrari négyszeres világbajnoka remek teljesítményt nyújtva pályafutása első F1-es diadalát aratta a Hungaroringen, és bár madarat lehetett fogatni vele, saját bevallása szerint kissé sajnálta, hogy nem a korábban látott porcelántrófeát kapta elsőségéért.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit csalódott vagyok, amiért nem a tradicionális magyar, porcelánból készült trófeát kaptuk a dobogón” – mondta a német versenyző.

„Szóval csak 99,8 százalékban vagyok elégedett. Pedig nagyon vártam – nem azért, mert porcelánfetisiszta vagyok, vagy a porcelán a gyengém, de szerintem az ennek a versenynek a védjegyévé vált. Szóval kérem a szervezőket, hozzák ezt vissza…”

Vettel aztán korábbi csapattársához, Daniel Ricciardóhoz fordult, aki harmadikként zárta a vasárnapi futamot a Hungaroringen – a német megkérdezte tőle, tavalyi győzelméért ő porcelánból készült serleget kapott-e, a Red Bull versenyzője azonban egy Vettel számára igencsak kiábrándító nemmel felelt.

„A rohadt életbe, nem tudom, mi történt” – értetlenkedett Vettel.

„2010-ben azt hiszem, elég közel kerültem a győzelemhez, de aztán elkövettem egy hülye hibát. Akkor ezt a borzasztóan csúnya – a márkanevet most nem mondom – négy, vagy öt, vagy hatlábú kutyát adták. Aztán visszahozták a porcelánt, de most megint valami más van.”

„Nyilván jó nyerni, de azért így nem az igazi.”

A Magyar Nagydíj szervezői pedig meghallgatták Vettel kérését, és este 7 óra magasságában egy porcelánból készült serleget adtak át a német versenyzőnek. A Ferrari világbajnok nem győzött hálálkodni, a versenypályáról való távozáskor pedig még a győztesek falán is dedikálta a róla készült fotót.

Hirdetés

Vettel

Vettelnek egyébként egészen vasárnapig soha nem sikerült még nyernie a Hungaroringen, jövőre viszont alighanem szép emlékeket őrizve tér vissza Magyarországra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!