Vettel: Keményen dolgozunk azon, hogy idén bajnokok legyünk

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Italian Grand Prix 2018

A Ferrari idei és jövőbeli bajnoki törekvései szempontjából kulcsfontosságú volt a 2016-os év Sebastian Vettel szerint – annak ellenére, hogy a maranellóiak akkor nem tudtak kimagasló teljesítményt nyújtani, és a konstruktőri pontversenyben is csak a 3. helyen zártak.

Vettel jelenleg 17 pontos hátrányban van a világbajnoki pontversenyben Lewis Hamilton mögött, és csapata, a Ferrari is szorosan követi a Mercedest a gyártók versenyében.

Az olasz istálló ezen a hétvégén hazai környezetben, Monzában száll harcba a győzelemért – az Olasz Nagydíj jól indult a csapat számára, hiszen a pénteki edzésnapon az ő autóik voltak a leggyorsabbak.

A Ferrarinak az idei szezonra sikerült jelentősen javítania teljesítményén – nemcsak autója, hanem motorja tekintetében is. Vettel szerint ahhoz, hogy idén bajnokesélyesek, nagyon kellett a 2016-os idény is.

„Úgy gondolom, a 2016-os év kulcsfontosságú volt számunkra” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A teljesítményünket tekintve nyilván nem volt olyan jó, főleg a 2015-ös idény után – akkor másodikként zártunk a konstruktőrök között, és természetesen a cél mindig az, hogy közelebb kerüljünk, és ez nem jött össze, sőt, veszítettünk egy helyet.”

„Viszont a jövőre való rákészülés szempontjából a 2016-os év volt a legfontosabb eddig – legalábbis amióta én a csapatnál vagyok. 2017-ben nyilván változtak a szabályok, ami segített bennünket abban, hogy kihasználjuk az átszervezéseket. De azóta szerintem sikerült minden fronton fejlődnünk, legyen szó akár az autóról, akár az évközi fejlesztésekről, vagy a motorról, illetve annak komponenseiről.”

„Úgyhogy azt gondolom, jó irányba mennek a dolgok. Viszont pár éve is rendkívül erős ellenfeleink voltak, és jó látni, hogy folyamatosan erősődünk. Vannak területek, melyeken kicsit le vagyunk maradva, és vannak olyanok is, amelyekben élen állunk. A célunk az, hogy ott legyünk elöl, legalább azon a szinten, hogy harcolni tudjunk, és ezt a szintet meg akarjuk tartani az év során. Ha pedig előnyünk van, növelni akarjuk azt.”

„Persze még rengeteg mindenben kell fejlődnünk, és vannak kiaknázatlan lehetőségek. Keményen kell dolgoznunk, összpontosítanunk kell, hogy lépésről lépésre haladjunk ezekkel.”

Vettel hozzátette, a csapatnál mindenki éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy megszerezzék a világbajnoki címet.

„Az autónkat mi ismerjük a legjobban – remek szakembereink vannak a csapatnál, akik megmondják, hogy a pálya melyik részén vagyunk igazán erősek, az év melyik szakaszában – akárcsak a többi csapatnál.”

„Tudjuk, hogy nagyszerű autónk van – egy olyan autó, amely többé-kevésbé minden pályán jól működik. Hol jobban, hol egy kicsit rosszabbul, de tudjuk, hogy remek csomagunk van – viszont nem pihenhetünk.”

„Kimi és én az autóban, a mérnöki csapat a pályán, az istálló többi tagja pedig Maranellóban dolgozik azért, hogy minden összeálljon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!