Friss hírek

Vettel keményen megdolgozott a győzelemért

Sebastian Vettel elmondta, hogy csak látszólag aratott könnyed győzelmet a Brit Nagydíjon, ahol az utolsó etapig nagyon keményen hajtott. A német pilóta boldog lehet, hiszen élete első mesterhármasát ünnepelhette Silverstone-ban.

Sebastian Vettel elmondta, hogy csak látszólag aratott könnyed győzelmet a Brit Nagydíjon, ahol az utolsó etapig nagyon keményen hajtott. A német pilóta boldog lehet, hiszen élete első mesterhármasát ünnepelhette Silverstone-ban.

Vettel semmit nem bízott a véletlenre a hétvégén, hiszen pénteken magabiztosan uralta a pályát, szombaton megszerezte a pole pozíciót, majd vasárnap ő futotta meg a verseny leggyorsabb körét, és bezsebelte idei második futamgyőzelmét.

Bár látszólag sima győzelmet aratott, Vettel elmondta, hogy nagyon keményen meg kellett dolgoznia élete első száraz pályás sikeréért.

Hirdetés
 

“Soha nem egyszerű” – mondta a Red Bull Racing versenyzője. “Nagyon hosszú volt a futam, mindvégig koncentráltnak kellett maradnom, egy pillanatra sem kalandozhattak el a gondolataim.”

“A rajt nagyon fontos volt, majd az első etapban hihetetlen keményen nyomtam, hogy elég előnyt autózzak ki a többiekkel szemben. Tudtam, hogy ez döntő, mivel ebből komoly hasznot húzhatok az egész versenyen. Az autóm fantasztikus volt, így nem okozott különösebb gondot egyre gyorsabb köröket futni.”

“A második etapom sem volt egyszerű, mert szóltak, hogy legyek óvatos. Hatalmas volt a forgalom előttem, és folyamatosan egymással csatázó autókat kellett leköröznöm, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy egyszerű.”

“Az utolsó etapom viszont már könnyebb volt. Számoltam a köröket, hogy még mennyi van vissza, és irányításom alatt tartottam a versenyt. Az utolsó tíz kör már könnyű volt, de előtte nagyon keményen hajtottam, a második etapom meg olyan volt, mint egy szlalom verseny, mivel folyamatosan lekörözöttek voltak előttem.”

Bár a Red Bull Racing fantasztikusan teljesített az egész hétvégén, Vettel nem bízza el magát, mert tisztában van azzal, hogy minden körülmény nekik kedvezett, és már korábban is tudták, hogy a brit pálya feküdni fog autóiknak, és a hűvösebb idő sem okoz majd gondot számukra.

“Nem bánnám, ha így folytathatnánk tovább, de szerintem minden összejött” – mondta. “Ez a pálya fantasztikus, és nagyon fekszik az autónknak. Az első szektor minden egyes körben kiváló volt, és az autónk minden kanyarban remekül ment.”

“Valamint sikerült előrelépést elérnünk minden területen, és az újítások a várakozások szerint teljesítettek. Úgy vélem, minden összejött. Az egész csapat fantasztikusan dolgozott, és a közönség is kiváló volt, a hangulat óriási volt a hétvége folyamán, így mindenkinek nagyon köszönöm.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!