Friss hírek

Vettel: KERS nélkül elkapnak a versenyen

Szoros küzdelmet vár a vasárnapi Kanadai Nagydíjtól a Montrealban idei hatodik pole pozícióját begyűjtő Sebastian Vettel.


Szoros küzdelmet vár a vasárnapi Kanadai Nagydíjtól a Montrealban idei hatodik pole pozícióját begyűjtő Sebastian Vettel.

A német versenyző ezúttal sem talált legyőzőre a kvalifikáción, legfőbb kihívói azonban nem a McLaren, hanem a Ferrari versenyzői voltak szombaton.

Vettel az időmérőt követően elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a kanadai pálya nem különösebben fekszik az RB7-es versenygépeknek, és ennek fényében még inkább örülnek az elért eredménynek.

„Azt hiszem, sikerült némi területet nyerni tavalyhoz képest. Tudjuk, hogy nem ezen a pályán vagyunk a legerősebbek, valójában a gyors kanyarokat szeretjük. Viszont ma nekünk volt a leggyorsabb csomagunk, szóval magabiztosak lehetünk” – mondta elégedetten Vettel, aki azonban szoros versenyt vár vasárnap.

„Nyilván soha nem könnyű egy időmérő, mint ahogy a holnapi verseny sem lesz az, akárcsak az elmúlt két futam. De készen állunk a küzdelemre, szóval majd meglátjuk, mi történik holnap.”

„Az utóbbi két verseny a bizonyíték arra, hogy a holnapi is nagyon szoros lesz, és nem is számítunk másra. Holnap új nap kezdődik, új kaland vár ránk.”

Vettel hozzátette, csapata nem engedhet meg magának még egy KERS-meghibásodást, és a Red Bull főként azért lehet nyugtalan, mert Mark Webber a szombati szabadedzést teljes egészében kihagyta egy technikai hiba miatt, így az időmérőt a hibrid rendszer nélkül volt kénytelen teljesíteni.

„Ha problémám támad vele, akkor nincs választásom, képtelen leszek megállítani őket. Ezen a hétvégén nem voltak gondjaim. A mi KERS-rendszerünk nagyobb kockázatot jelent, mint a Ferrarinak a motor elfüstölése, és Marknak problémája támadt ma délután. Azt hiszem, képesek lesznek kijavítani a hibát éjszaka, de várnunk kell és majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Vettel: KERS nélkül elkapnak a versenyen
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!