Friss hírek

Vettel: Két dolgon múlt a Mercedes győzelme

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy gondolja, két tényező játszott szerepet a Mercedes Mexikói Nagydíjon aratott győzelmében.

A Ferrari Charles Leclerc-Sebastian Vettel sorrendben az első sorból várta a piros lámpák kialvását, és a rajtot követően még meg is tudták tartani pozíciójukat az élen. Azonban a bokszkiállások alkalmával a Mercedes stratégiai előnybe került, így végül Lewis Hamilton megnyerte a versenyt, és Valtteri Bottas is dobogóra állhatott. 

Vettel a futam után úgy nyilatkozott, a Mercedes kockázatot vállalt a taktikájukkal, és szerencséjük volt – azonban azt is elismerte, hogy ellenfeleik tempója ma sokkal jobb volt a Ferrariénál. 

„Amikor az első sorból rajtolsz, akkor a győzelemre hajtasz – a végén ezt megtettük, de nem ment elég jól. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a stratégia ellenére nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a győzelem a miénk legyen.”


„Utólag mindenki okosabb, de Lewisnak nem volt vesztenivalója – megpróbálták, működött. Arra számítottunk, hogy a gumik elfogynak, de végül a végéig rendben voltak, pedig sokkal több kör volt az övéiben.”

„Látva azt, hogy Valtteri ilyen sokáig volt kint, megerősíti azt, hogy számukra ez egy nagy kockázat volt, de vannak ilyen napok, amikor ez kifizetődő. Szóval egyrészt stratégia szempontjából egy kicsit szerencséjük volt, másrészt egyszerűen nagyobb volt a tempójuk.

„Mi is kockáztatunk, de ez nem azt jelenti, hogy hülyeséget csinálunk” – válaszolta Vettel a kérdésre, a Ferrari nem vállalna-e több kockázatot a futamokon. „Nyilvánvalóan a verseny azon pontján a kemény keveréket választottuk, és azt, hogy nem állunk ki többet – úgy gondolom, hogy ez bátor dolog volt.”

„Fordítva is lehetett volna. Néhány szót váltottunk a futam után, a kétkiállásos taktikát preferálták, de meg kellett próbálniuk, mert néha mindegy, hogy harmadik vagy ötödik vagy. Nincs nagy különbség. Viszont ha ezzel nyerni tudsz, akkor te leszel a győztes. Szóval meg kellett próbálniuk.”

„De ahogy mondtam, ez a két dolog volt a kulcs: a stratégia működött számukra, és jobb volt a tempójuk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!