Vettel: Két kiállás? Akkor megeszem a kalapom! - F1VILÁG.HU

Vettel: Két kiállás? Akkor megeszem a kalapom!

HIRDETÉS

Egyetlen csapat sem fogja két kerékcserével abszolválni a ma délutáni spanyolországi futamot – legalábbis ezt állítja Sebastian Vettel, a Forma-1 címvédője, aki nagyon reméli, a győzelemért harcolhat majd Barcelonában.


Egyetlen csapat sem fogja két kerékcserével abszolválni a ma délutáni spanyolországi futamot – legalábbis ezt állítja Sebastian Vettel, a Forma-1 címvédője, aki nagyon reméli, a győzelemért harcolhat majd Barcelonában.

Vettel a harmadik rajthelyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, miután a Mercedes duója, Nico Rosberg és Lewis Hamilton kibérelték az első rajtsort a katalán fővárosban.

A 25 esztendős versenyző elárulta, összességében elégedett a kvalifikációval, a Mercedest ugyanis nem lehetett megverni egy körön – a versenyen viszont más lehet majd a helyzet.

„Hogy őszinte legyek, igencsak elégedett vagyok, mert azt kell mondjam, a két Mercedes egy teljesen más ligában játszott tegnap” – ismerte el a címvédő.

„Az autóm sokkal jobbnak tűnt délután, mint délelőtt, illetve pénteken, szóval határozottan előreléptünk, ami hasznunkra vált az időmérőn, és remélhetőleg a versenyen is segít majd bennünket.”

„Hogy a gumik ismét kulcsszerepet játszanak-e? Nem. Azt hiszem, egy kicsit most másképp álltunk hozzá az időmérőhöz, és látnunk kell, hogy a három szett új kemény gumi változtat-e valamin a futamon. Nagyon várom már a versenyt, és jó eredménynek mondható, hogy a harmadik helyről startolhatok.”

Vettel elmondta, az elmúlt versenyek tapasztalati azt sugallják, a Mercedesnek lehetnek problémái a versenyen – ezt egyébként a brackley-i gárda is elismerte –, a Red Bullnál azonban kizárólag saját teljesítményükre összpontosítanak.

„Ha megnézzük az elmúlt pár versenyt – még a valamivel korábbiakat is –, akkor láthatjuk, hogy a Mercedes mindig agresszíven bánt a gumikkal. Ami működik egy körön, az nem biztos, hogy jó lesz a versenytávon is. Szóval előfordulhat, hogy a gumik megnehezítik majd a dolgukat vasárnap. Ne értsenek félre, nem kívánunk rosszat senkinek! Kizárólag magunkra összpontosítunk. Ez igaz a gumikra is – nem mintha találtunk volna valami titkos megoldást, amivel a végtelenségig kitartanak, egyszerűen csak más stratégiát választottunk, és ez remélhetőleg kifizetődik majd.”

A német pilóta előnye jelenleg 10 pont a bajnoki összetettben Kimi Räikkönennel szemben, és biztos benne, a mellőle rajtoló „Jégember”, illetve a két Ferrari megnehezíti majd a dolgát ma délután.

Hirdetés

„A bajnokság nem vasárnap fog eldőlni, szóval nem igazán foglalkozom ezzel. Nyilvánvalóan oda kell figyelnünk a Lotusra és a Ferrarira, mivel mindkét csapat nagyon gyors volt pénteken, és elég sokáig tudott körözni egy-egy garnitúra abronccsal, tehát természetesen számítok némi nyomásra hátulról.”

„Nem spekulálok, főleg nem arról, hogy valamely riválisunknak gondjai lesznek-e. Kizárólag arra szeretnék összpontosítani, hogy mi ne kerüljünk bajba és ne hibázzunk. Ezt pedig jó eredményre válthatjuk majd végül.”

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli erre a hétvégére módosított kemény keverékű abroncsainak összetételén, Vettel szerint azonban nem sok változás tapasztalható.

„Nos, azt kell mondanom, nem sok különbség van a régihez képest. Valamivel talán nagyobb változásban reménykedtünk. Szóval nem sokat változott a helyzet. De lehet, hogy a versenyen majd leesik az állunk.”

És hogy mit vár a mai versenytől a Forma-1 háromszoros világbajnoka? Nos, a pályát mostanra sikerült kiismernie, szóval szeretne a legjobb helyekért harcba szállni.

„Mindenekelőtt elmondhatom, hogy sikerült felülkerekednem a pálya utolsó szektorán. Végre ismerem a trükkjét. Talán még kicsit le vagyok maradva, mert a többiek már egy kicsivel korábban kiismerték, de ez mindenképp jó hír számomra, hiszen építhetünk majd erre vasárnap.”

Ami pedig a stratégiát illeti: Vettel szerint lehetetlen lesz két kiállással teljesíteni a futamot, még ha Kimi Räikkönen meglehetősen sejtelmesen is nyilatkozott a Lotus taktikájáról az időmérő után.

„Arra számítok, hogy nem fogunk háromnál kevesebb kiállást csinálni a versenyen, és négynél többször sem jövünk ki. Nem érdemes két kiálláson gondolkodni, és ha valaki megcsinálja, megeszem a kalapom! Remélem, hogy nem lesz szükség erre!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!