Friss hírek

Vettel kezdetben nagyon makacs volt a Ferrarinál

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, Sebastian Vettel a csapathoz való érkezése után kezdetben meglehetősen makacsul állt hozzá a dolgokhoz, hozzáállása azonban gyorsan megváltozott.


Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, Sebastian Vettel a csapathoz való érkezése után kezdetben meglehetősen makacsul állt hozzá a dolgokhoz, hozzáállása azonban gyorsan megváltozott.

A négyszeres világbajnok kulcsszerepet játszott a patinás olasz istálló idei felzárkózásában – a Mercedes dominanciája közepette három futamgyőzelmet szerzett, és sokkal jobbnak bizonyult csapattársánál, a szintén bajnok Kimi Räikkönennél.

„Ő az a srác, aki 360 fokban érkezett meg a Ferrari világába. Egyáltalán nem négyszeres világbajnokként érkezett, hanem egy átlagember hozzáállását mutatta” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Azt kell mondjam, rengeteg tulajdonságát láthattam. Eleinte nagyon makacs volt bizonyos dolgokban, de később, ahogy kezdte megismerni a Ferrarit, rájött arra, hogy ez egy nagyszerű vállalat, egy fantasztikus csapat.”

„Mindenki szeretne jól együtt dolgozni vele, a srácok tudják, hogyan szeressék egymást.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan mely területeket illetően volt furcsa Vettel hozzáállása, Arrivabene kifejtette: „Ha az ember nagyon odafigyel a részletekre és nem ismer jól egy vállalatot, akkor talán azt gondolja, hogy a korábbi tapasztalatából valami hasznosat hozhat. De nem így volt. Szerintem ez is egy lecke volt számára, amelynek köszönhetően könnyebben tudott integrálódni. Alapvetően elmondhatom, hogy ez egy olyan hiba, amit én is elkövettem kezdetben.”

„Azt gondoltam, megérkezek majd Maranellóba és sok mindent megváltoztatok. Ehelyett azonban az első, amit meg kellett értenem, hogy hol is vagyok. És rá kellett jönnöm, hogy ez a vállalat óriási történelemmel bír.”

„A legfontosabb dolog, hogy Kimivel [Räikkönen] is kiválóan kijön. Amellett, hogy remekül beilleszkedett Maranellóban, nem húzott fel falat a csapat másik versenyzője elé. Austinba például együtt utaztak, néha így tesznek. És néha információkat is cserélnek az értekezleteken, ami sokat segít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!