Vettel kezdett a legjobban Indiában - F1VILÁG.HU

Vettel kezdett a legjobban Indiában

HIRDETÉS

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel végzett az élen a Forma-1-es Indiai Nagydíj első szabadedzésén. A német versenyzőt csapattársa, Mark Webber, valamint a mercedeses Nico Rosberg követte.


A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel végzett az élen a Forma-1-es Indiai Nagydíj első szabadedzésén. A német versenyzőt csapattársa, Mark Webber, valamint a mercedeses Nico Rosberg követte.

Kellemes időben, száraz pályán és 30°C körüli hőmérséklet közepette kezdhették meg a munkát a Forma-1 csapatai Indiában.

Az előttünk álló versenyhétvége a bajnoki cím sorsáról is dönthet, Sebastian Vettelnek ugyanis elég egy ötödik hely ahhoz, hogy bebiztosítsa negyedik világbajnoki elsőségét.

A német tehetség számára a lehető legjobban indult a hétvége, az élen zárta ugyanis a pénteki első gyakorlást, mely magyar idő szerint reggel fél 7-kor kezdődött meg.

Vettel 1 perc 26,683 másodperces köridővel zárt a táblázat élén, közel 2 tizedmásodperccel előzte meg saját csapattársát, Mark Webbert.

A két Red Bullt Nico Rosberg követte a harmadik helyen, míg Romain Grosjean tovább folytatta remeklését a Lotusszal: a francia negyedik lett, hátránya 3 tized az élen végző világbajnokkal szemben. Grosjean csapattársa, Kimi Räikkönen kiábrándítóan szerepelt az első tréningen, végül csak a tizenhetedik pozícióban zárt.

Lewis Hamilton az ötödik helyen végzett a másfélórás gyakorláson, őt a két McLaren követte Jenson Button – Sergio Pérez sorrendben. Előbbi versenyző ezen a hétvégén radikális beállításokkal rója a köröket Indiában, hogy a csapat minél több információval gazdagodjon a jövő évi versenyautót illetően.

Gyengén szerepeltek ezúttal a Ferrarik: Felipe Massa nyolcadik, Fernando Alonso pedig csak tizenkettedik lett másfél másodperces hátránnyal. A spanyol ráadásul csak hat kört tudott megtenni egy váltóhiba miatt. Kettejük közé Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas és Jean-Eric Vergne férkőzött be.

A Force Indiánál Paul di Resta helyett James Calado rótta a köröket, a skót versenyző ugyanis kissé megbetegedett. A második szabadedzésen mindazonáltal már ő ül autóba, így folytathatja a csapattársa által megkezdett munkát.

Hirdetés

Calado egyébként a tizennyolcadik helyen zárt, bő fél másodperccel lemaradva Adrian Sutiltól.

A sereghajtók versenyében Giedo van der Garde révén ezúttal a Caterham bizonyult jobbnak: a holland versenyző 1 tizeddel bizonyult jobbnak, mint a marussiás Jules Bianchi. A sort Charles Pic és Max Chilton zárta.

A hétvége programja magyar idő szerint 10 óra 30 perckor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!