Vettel ki akar maradni a belháborúból

Sebastian Vettel kerek perec kijelentette, hogy ki szeretne maradni a hétvégén történtekből, és csakis a saját maga dolgával szeretne foglalkozni, miután egyre csak fokozódik a feszültség a csapaton belül az egyenlőtlen bánásmód miatt.


Sebastian Vettel kerek perec kijelentette, hogy ki szeretne maradni a hétvégén történtekből, és csakis a saját maga dolgával szeretne foglalkozni, miután egyre csak fokozódik a feszültség a csapaton belül az egyenlőtlen bánásmód miatt.

Szombaton bombaként robbant a hír, miszerint a Red Bull leszereli Mark Webber autójáról az új első vezetőszárnyat, hogy azt Vettelnek adhassa még az időmérő előtt, miután a német pilóta a sajátját összetörte az utolsó szabadedzésen Silverstone-ban.

Sokan azzal vádolták az energiaital-gyárosokat, hogy kivételeznek Vettellel, és a történtek Webbernek sem tetszettek, aki a mai győzelme után csak annyit közölt csapatával a rádión, hogy „mindez nem is rossz egy másodikszámú versenyzőtől”.

Vettel, aki egy rossz rajt, majd egy korai defekt után csak a hetedik helyen végzett a vasárnapi versenyen, elmondta, hogy ki szeretne maradni az egészből, és csakis magával akar foglalkozni, mert már megtanulta a leckét.

„Nos, én csakis magamra fókuszálok, különösen a múltban történt események fényében” – mondta a német pilóta a riportereknek Silverstone-ban.

„Az embereknek megvan a saját maguk véleménye, ahogy nekem is megvan a magamé.”

“Az elmúlt években jó és rossz tapasztalatokat egyaránt szereztem, és úgy gondolom, hogy egy kicsit jobban meg kell ismerni az embereket ahhoz, hogy lássuk az igazi arcukat.”

„Én már megtanultam a leckét, így csak magamra összpontosítok” – tette hozzá Vettel.

A Red Bull vezetése szombaton arra hivatkozott, hogy azért kapta meg német pilótája az új szárnyat, mert előkelőbb helyen áll a bajnokságban, mint csapattársa, ám ez a mai versenyen megváltozott, hiszen Webber idei harmadik győzelmével megelőzte Vettelt.

Az ifjú titán ugyan a pole pozícióból indulhatott, ám nagyon rosszul kapta el a rajtot, amire Webber azonnal le is csapott, majd egy defekt miatt már az első körben visszacsúszott az utolsó helyre, és csak a biztonsági autónak köszönhette, hogy pontokat tudott szerezni.

„Nagyon rossz volt a rajtom, a kerekek kipörögtek, így időt veszítettem” – emlékezett vissza a rajt pillanataira Vettel. „Szerintem talán egy kicsit merészek voltunk a rajt-, és kuplung beállítások terén, de ilyen az élet.”

A német pilóta ugyan nem biztos benne, de elmondása szerint azt közölték vele, hogy Lewis Hamiltonnal ért össze, és emiatt kapott jobb hátsó defektet.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS