Vettel kiáll a Ferrari csapatfőnöke mellett

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Rengeteg kritika érte a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binottót a 2019-es év kudarcaiért, Sebastian Vettel azonban azt mondja, ő a megfelelő ember az olasz istálló irányítására.

Binotto idén januárban vette át Maurizio Arrivabene helyét a csapatfőnöki székben – az olasz szakember korában a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozott, új feladatai miatt pedig komoly átszervezésekre volt szükség házon belül, így a technikai részleget ma már több szakember együttesen vezeti.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, a Mercedes dominanciájának árnyékában azonban mindezidáig képtelen volt versenyt nyerni.

Sebastian Vettel mindenesetre azt mondja, megbízik Binottóban.

„Minden év, minden helyzet más” – mondta a négyszeres világbajnok, amikor arról kérdezték, Binotto jobb csapatfőnök-e, mint Arrivabene volt.

„A helyzet nem könnyű. Nem úgy sikerült a szezon első fele, ahogy reméltük. Viszont a csapat továbbra is összeszedett és higgadt.”

A csapatfőnökkel, Binottóval kapcsolatban Vettel hozzátette: „Az ő szerepe más, mint korábban, de a csapat nagyon hasonló ahhoz, mint amilyen 12 hónappal ezelőtt volt. Szerintem ez pozitívum.”

„Fejlődnünk kell. Csapatként erősebbé kell válnunk. Csak a következő hónapok mutatják meg igazán, hogy jó irányt választottunk-e. De Mattia nagyon jól dolgozik, összefogja a csapatot. Ugyanakkor pedig emlékeztet bennünket arra, hogy merre is akarunk tartani.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS