Vettel kiáll a Ferrari csapatfőnöke mellett

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Rengeteg kritika érte a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binottót a 2019-es év kudarcaiért, Sebastian Vettel azonban azt mondja, ő a megfelelő ember az olasz istálló irányítására.

Binotto idén januárban vette át Maurizio Arrivabene helyét a csapatfőnöki székben – az olasz szakember korában a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozott, új feladatai miatt pedig komoly átszervezésekre volt szükség házon belül, így a technikai részleget ma már több szakember együttesen vezeti.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, a Mercedes dominanciájának árnyékában azonban mindezidáig képtelen volt versenyt nyerni.

Sebastian Vettel mindenesetre azt mondja, megbízik Binottóban.

„Minden év, minden helyzet más” – mondta a négyszeres világbajnok, amikor arról kérdezték, Binotto jobb csapatfőnök-e, mint Arrivabene volt.

„A helyzet nem könnyű. Nem úgy sikerült a szezon első fele, ahogy reméltük. Viszont a csapat továbbra is összeszedett és higgadt.”

A csapatfőnökkel, Binottóval kapcsolatban Vettel hozzátette: „Az ő szerepe más, mint korábban, de a csapat nagyon hasonló ahhoz, mint amilyen 12 hónappal ezelőtt volt. Szerintem ez pozitívum.”

„Fejlődnünk kell. Csapatként erősebbé kell válnunk. Csak a következő hónapok mutatják meg igazán, hogy jó irányt választottunk-e. De Mattia nagyon jól dolgozik, összefogja a csapatot. Ugyanakkor pedig emlékeztet bennünket arra, hogy merre is akarunk tartani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!