Vettel kiáll a Ferrari csapatfőnöke mellett - F1VILÁG.HU

Vettel kiáll a Ferrari csapatfőnöke mellett

Rengeteg kritika érte a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binottót a 2019-es év kudarcaiért, Sebastian Vettel azonban azt mondja, ő a megfelelő ember az olasz istálló irányítására.

Binotto idén januárban vette át Maurizio Arrivabene helyét a csapatfőnöki székben – az olasz szakember korában a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozott, új feladatai miatt pedig komoly átszervezésekre volt szükség házon belül, így a technikai részleget ma már több szakember együttesen vezeti.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, a Mercedes dominanciájának árnyékában azonban mindezidáig képtelen volt versenyt nyerni.

 

Sebastian Vettel mindenesetre azt mondja, megbízik Binottóban.

„Minden év, minden helyzet más” – mondta a négyszeres világbajnok, amikor arról kérdezték, Binotto jobb csapatfőnök-e, mint Arrivabene volt.

„A helyzet nem könnyű. Nem úgy sikerült a szezon első fele, ahogy reméltük. Viszont a csapat továbbra is összeszedett és higgadt.”

A csapatfőnökkel, Binottóval kapcsolatban Vettel hozzátette: „Az ő szerepe más, mint korábban, de a csapat nagyon hasonló ahhoz, mint amilyen 12 hónappal ezelőtt volt. Szerintem ez pozitívum.”

„Fejlődnünk kell. Csapatként erősebbé kell válnunk. Csak a következő hónapok mutatják meg igazán, hogy jó irányt választottunk-e. De Mattia nagyon jól dolgozik, összefogja a csapatot. Ugyanakkor pedig emlékeztet bennünket arra, hogy merre is akarunk tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel kiáll a Ferrari csapatfőnöke mellett
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!