Friss hírek

Vettel kicsit csalódott, hogy nem tudta megelőzni Ocont

Idei legjobb eredményét érte el a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjon. A német versenyző a győztes Estben Ocon mögött a 2. helyen ért célba – az eredmény miatt egy kicsit csalódott.

Vettel a 10. helyről rajtolva vágott neki a hungaroringi versenynek, ám az elsőkörös baleset miatt hamar a mezőny elején találta magát.

A futam során aztán Esteban Oconnal harcolt a győzelemért, ám hiába próbált meg mindent, nem tudta megelőzni az Alpine francia versenyzőjét. Emiatt egy kicsit persze csalódott is, de ezzel együtt örül a 2. helynek.

„Egy kicsit csalódott vagyok, mert úgy éreztem a verseny nagy részében, hogy egy kicsit gyorsabb vagyok” – mondta a négyszeres világbajnok. „De Esteban egyetlen hibát sem vétett, és nem igazán tudtam közel kerülni hozzá. Ezen a pályán nem könnyű előzni, szóval nagyon-nagyon keményen nyomtam, de ő kitartott, és megérdemelten ünnepelheti első győzelmét.”

„Nyilván nagyszerű eredményt értünk el mi is, de amikor ennyire szoros, nyilván a győzelemre vágysz, nem pedig a 2. helyre.”

„Azt gondolom, a tempót tekintve nagyon közel voltunk egymáshoz Estebannal, és tényleg keményen nyomtam, próbáltam hibába hajszolni őt. A középső szektorban nagyon nehéz itt közel maradni. Ahogy mondtam, nagyon jól védekezett, és nem követett el hibát.”

Vettel számára egyébként rosszul sikerült a rajt, ám mint mondta, ez mentette meg az elsőkörös káosztól.

„Nagyon-nagyon rosszul rajtoltam, de végül ez volt a szerencsém! Rengeteg minden történt előttem, én pedig belülre húzódtam. Tiszta volt előttem a pálya, és gyakorlatilag a mezőny elején találtam magam. Szóval határozottan ennek köszönhettük a mai jó versenyünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!