Vettel: Kimi alkalmas a feladatra, de nem én döntök - F1VILÁG.HU

Vettel: Kimi alkalmas a feladatra, de nem én döntök

HIRDETÉS

Sebastian Vettel szerint Kimi Räikkönen tökéletesen alkalmas volna arra, hogy 2014-ben a Red Bull Racing versenyzője legyen a Forma-1-ben.


Sebastian Vettel szerint Kimi Räikkönen tökéletesen alkalmas volna arra, hogy 2014-ben a Red Bull Racing versenyzője legyen a Forma-1-ben.

A Milton Keynes-i alakulat még nem döntött arról, ki lesz a háromszoros világbajnok csapattársa jövőre – Mark Webber helyét Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, vagy Kimi Räikkönen veszi majd át.

Vettel elmondta, bár az ő véleménye nem nyom olyan sokat a latba, alapvetően örülne annak, ha Räikkönen lenne a csapattársa a következő szezonban.

„Sok kívánságom van, de igazából nem az számít, hogy én mit akarok” – idézi a listavezető szavait a Motorsport-Total.com című német szaklap.

„Igazából ez egy csapatkérdés. Én egy olyasvalakit szeretnék, aki illik hozzánk, a többit meg majd meglátjuk. Kimi szerintem alkalmas a feladatra, de nem az én döntésem, hanem a csapaté. Jól ismerem őt, és remekül kijövök vele.”

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Magyarországra látogat, Vettel azonban eddig még nem tudott nyerni a Hungaroringen. A német elárulta, természetesen a győzelemért száll majd harcba, és úgy érzi, esélyük is van a jó szereplésre.

„Csapaként voltak már jó versenyeink Budapesten, hiszen voltam már második és harmadik is ott. Az első hely még hiányzik. Az biztos, hogy minden tőlem telhetőt megteszem majd, és a győzelemért szállok harcba. Fontos, hogy a maximumot nyújtsuk. Azt gondolom, az autó eddig mindenhol jól működött, így remélem, hogy a továbbiakban is így lesz.”

A német előnye jelenleg 34 pont az összetettben Fernando Alonsóval szemben, egyelőre azonban még nem gondol a negyedik világbajnoki címre.

„Azt gondolom, egyelőre még nem kell a bajnoki címre gondolnunk. Az viszont fontos, hogy jól állunk. Nyilván sokkal jobb az, ha az ember elöl van, mintsem hátul. De ugyanannyi esélyünk van nekünk, mint másoknak, ezért inkább csak versenyről-versenyre haladunk, próbáljuk elvégezni a házi feladatot, a többi pedig majd kialakul a bajnokság második felében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!