Friss hírek

Vettel: Kimi sokat segített nekem az időmérőn

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, csapattársa, Kimi Räikkönen igazán jó szolgálatot tett neki a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Vettel Lewis Hamilton mellől, a második helyről rajtolhat majd a vasárnapi versenyen, miután az időmérő edzés utolsó szakaszában [Q3] sikerült javítania addigi legjobbján – köszönhetően annak, hogy a második mért körében hibázó Räikkönen szélárnyékot adott neki a tempós belga pályán.

Vettel azt mondja, enélkül nem lett volna meg az első rajtsor.

„Nem hinném, hogy a csapat tervezte, hogy Kimi szélárnyékot ad nekem” – mondta a négyszeres világbajnok. „A terv természetesen az volt, hogy ő is befejezi második próbálkozását.”

„Mivel ez nem történt meg, szerintem ő döntött úgy, amikor meglátta a piros autót a tükrében, hogy segít. Húzott magával, és ez nagy segítség volt.”

Vettel hozzátette, magabiztosan várja a vasárnapi verseny – leginkább amiatt, mert Ferrarijának versenytempója ígéretesebb, mint az egykörös teljesítmény.

„Összességében elégedett vagyok az autóval, nagyon jónak tűnt. Az utolsó szegmensben futott első mért köröm nem volt optimális, a második próbálkozás viszont már jobban sikerült. Tudtam, hogy a szélárnyék miatt nagyobb lesz a tempóm, így nem volt egyszerű megtalálni az ideális fékezési pontot. A tempó rendben van – egy körön annyira nem, de hosszabb etapokon annál inkább.”

„Jó rajtot kell majd vennem, és majd meglátjuk, milyen stratégia lesz lehetséges. Mint mondtam, az autónk főleg a versenytempó tekintetében erős, ez pénteken kiderült számunkra. Remélhetőleg a versenyen sikerül megerősítenünk mindezt. Nem lesz könnyű, de nagyon várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!