Vettel: Kissé túlreagálták a szabályváltoztatást - F1VILÁG.HU

Vettel: Kissé túlreagálták a szabályváltoztatást

HIRDETÉS

Idei hetedik rajtelsőségét aratta Valenciában a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel, tovább növelve ezzel győzelmi esélyeit a vasárnapi versenyen.


Idei hetedik rajtelsőségét aratta Valenciában a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel, tovább növelve ezzel győzelmi esélyeit a vasárnapi versenyen.

A német versenyző a hétvégén bevezetett új szabályok ellenére – miszerint a csapatok nem változtathatnak motorbeállításaikon az időmérő és a verseny között – magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát.

Vettel a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón elmondta, véleménye szerint többen kissé túlreagálták az FIA döntését, mivel arra számítottak, hogy a Red Bull teljesítményét a szabályváltoztatás visszaveti majd.

„Nagyon sokat spekuláltak erről a dologról, de mi nem igazán értettük, hogy miért” – magyarázta a német.

„Mi arra összpontosítottunk, amire összpontosítanunk kellett, ennyi. Jó időmérőt teljesítettünk, összességében jól építettük fel a hétvégét, folyamatosan gyorsultunk és egyre kényelmesebben éreztem magam az autóban, ez volt a legfontosabb.”

Vettel hozzátette, nagyon örül annak, hogy idén hetedszer indulhat az első rajtkockából, és bízik abban, hogy a holnapi verseny is jól alakul majd számára.

„Jó, hogy újra az első helyen lehetek, és hogy megszereztük az első rajtsort, ez remek a holnapi versenyre nézve. Viszont hosszú futam vár ránk.”

A német versenyző továbbá elmondta, meggyőződése, hogy sokat fognak még beszélni a következő hetekben a júliusi Brit Nagydíjtól kezdve életbe lépő diffúzor-szabályokról, ám nem tart attól, hogy ezek a módosítások lelassítják csapatát.

„Sokat beszéltek erről és még fognak is a silverstone-i verseny előtt. Tudjuk, mit csinálunk, nyilván visszalépés ez a dolog, de mindenkit ugyanúgy érint, egyeseket jobban, míg másokat kevésbé. Azok az autók, melyek erre a koncepcióra épültek – mint a Mercedes és a Renault -, szerintem jobban megérzik majd, mint mások.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!