Vettel: Kockáztatnom kell, ha harcban akarok maradni - F1VILÁG.HU

Vettel: Kockáztatnom kell, ha harcban akarok maradni

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, tisztában van azzal, hogy több kockázatot kell vállalnia, ha továbbra is harcban akar maradni a világbajnoki címért.
Sebastian Vettel Ferrari

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, tisztában van azzal, hogy több kockázatot kell vállalnia, ha továbbra is harcban akar maradni a világbajnoki címért.

A német hátránya 67 pontra nőtt az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, aki már a hétvégi Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja ötödik bajnoki diadalát.

Vettel azt mondja, ahogy eddig, úgy most is mindent belead majd, és reméli, sikerül felállnia a dobogó legfelső fokára.

„Alapvetően én mindig megpróbálok győzni” – mondta Vettel, amikor arról kérdezték, milyen hozzáállással vág neki a szezon utolsó négy versenyének.

„Azt gondolom, ahhoz, hogy győzz, agresszívnek kell lenned, és természetesen meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Nyilván az ember soha nem arra törekszik, hogy valami hülyeséget csináljon, vagy ne érjen célba, hiszen így nem lehet nyerni. Szerintem ez teljesen normális.”

Vettel mindazonáltal azt mondja, mivel nehéz helyzetben van a bajnokság szempontjából, több kockázatot kell vállalnia.

„Ami a hozzáállásomat illeti: tudom, mit kell tennem, szóval ebből a szempontból ugyanaz a helyzet. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy itt-ott egy kicsit több kockázatot kell most vállalnunk, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megfelelően menedzseljük a pontkülönbséget.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, el kell ismerni, hogy Hamilton és a Mercedes egész egyszerűen jobb munkát végzett náluk eddig.

„Eddig igen. Teljesen nyilvánvaló, elég csak a pontokat megnézni. Bizonyos versenyeken jobban kellett volna szerepelnem. Ha mindenképpen meg akarunk nevezni egyet, akkor Hockenheim… De összességében szerintem nem volt elegendő olyan verseny, ahol megvolt a tempónk ahhoz, hogy domináljunk a hétvégék során, a pole-ban végezzünk az autóval és az első helyen fejezzük be a futamot. Sajnos ez nem fordult elő sűrűn – vagy legalábbis nem elég sűrűn.”

Hirdetés

„Sajnos néhány verseny egyáltalán nem jött össze számunkra, a Mercedes pedig profitálni tudott ezekből – méghozzá nagyon határozott módon. Nem arról van szó, hogy mi félreálltunk, ők pedig ott voltak épp. Azt gondolom, nekik is el kellett végezniük a feladatukat, és sikerült megszerezniük a pontokat. Nyilván ez fájdalmas számunkra, de nagyon jól dolgoztak.”

„A mi oldalunkról nem volt ideális a dolog, de ez már a múlté. Nem tudunk változtatni rajta. Most a következő négy versenyre fókuszálunk. Továbbra is a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, aztán meglátjuk, mi lesz.”

A Ferrari a Japán Nagydíjon is kiábrándító hétvégét zárt, Vettel viszont kifejtette, ennek is voltak pozitívumai, és igyekeznek felhasználni mindazt, amit Szuzukában tanultak.

„A szuzukai hétvége segített nekünk abban, hogy megértsünk néhány dolgot. Nyilván az elmúlt pár hétben nem volt meg a tempónk, szóval meglátjuk, mit hoz a következő négy verseny. Ami a sebességünket illeti… nyilván bízunk abban, hogy visszanyerjük azt a formánkat, amit az év korábbi részében mutattunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!