Friss hírek

Vettel komoly fejlődést vár idén az Aston Martintól

Igazán nagy előrelépést vár csapatától, az Aston Martintól 2022-ben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző tavaly szerződött a silverstone-i istállóhoz, és bár nagy reményekkel vágtak neki a szezonnak, végül nem tudtak olyan eredményeket elérni, mint szerették volna. Az új, 2022-es szabályok viszont természetesen az Aston Martinnak is lehetőséget kínálnak arra, hogy nagyot lépjen előre, Vettel pedig azt reméli, élni is tudnak majd ezzel az eséllyel.

A korábbi világbajnok az Aston Martin új, AMR22-es kódjelű versenyautójának bemutatóján elárulta, egyelőre természetesen még fogalmuk sincs, az új reguláknak köszönhetően valóban javul-e majd a versenyzés minősége, mint ahogy az is kérdőjel még, hogy új versenygépük mennyire lesz ütőképes az idény során.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, néhány versenyre szükségünk lesz, hogy lássuk, hogyan alakulnak a dolgok, és milyen lesz vezetni az autókat. Nem ez lesz az első alkalom, hogy jelen lesz a talajhatás, mert mindig is volt. Az viszont tény, hogy most sokkal nagyobb mértékben járul majd hozzá a leszorítóerőhöz. Az autókat egy kicsit más lesz majd vezetni, de amíg el nem kezdődik az idény, nem tudjuk, mennyire” – mondta Vettel.

„A leszorítóerő jelentős része a padlólemeztől érkezik majd, szóval másképp kell majd beállítani az autót, és feltehetően másképp is kell vezetni. Egy kicsit még türelmesnek kell lennünk. Az elképzelés nyilván az, hogy javítsanak a versenyzés minőségén, de az első versenyen talán nem kapunk még tiszta képet, pár futam után viszont már látni fogjuk, hogy mi a helyzet.”

„Mi voltunk az egyik azon csapatok közül, melyek a leghamarabb elkezdtek dolgozni az idei autón, és remélhetőleg jól kezdjük majd az idényt. Sok múlik majd azon, mennyire lesz erős az autó a szezon elején, és azon is, hogy hogyan állunk majd a többiekhez képest.”

„Általában, ha újak a szabályok, a mezőny egy kicsit jobban szét van szóródva, és minél tovább maradnak változatlanok a szabályok, annál közelebb kerülnek egymáshoz a csapatok. Lehet, hogy ezekkel a szabályokkal eleve közelebb lesznek egymáshoz a csapatok, és aztán még jobban összeáll majd a mezőny, de nem tudhatjuk.”

Vettel nagyon bízik abban, hogy a tavalyi, gyenge szezon után nagyot tudnak majd előre lépni, számára pedig az is előny lesz idén, hogy a második évét kezdheti meg a silverstone-i istállónál.

„Hogy milyen eredményeket érhetünk el, az attól függ, a többiek hogyan teljesítenek majd. Mi elvégeztük a házi feladatunkat, megtettük, amit tudtunk, aztán majd kiderül, az autónk hogyan teljesít a többiekéhez képest, illetve, hogy milyen érzés lesz vezetni a pályán. Természetesen segít, hiszen ismerem az engem körülvevő embereket, ami nyilván előny a tavalyi évhez képest. Az autó viszont új lesz, szóval idén is bőven lesznek újdonságok. Ezekkel viszont együtt nézhetünk szembe.”

„Tavaly kiábrándító évünk volt, szóval nyilván nagy előrelépésre számítunk. Nem tudjuk, mit várhatunk az új szabályoktól, az új autóktól, de a célunk az, hogy nagyot fejlődjünk, és a toppozíciókért harcoljunk.”

„A csapat fejlődik, napról napra új emberek érkeznek, a projekt pedig egyre nagyobb és nagyobb, ami igazán izgalmas. Persze sok lépést kell még megtennünk, hogy az élre kerüljünk, de az elkötelezettség megvan.”

Riportfilm az Aston Martin autóbemutatójáról

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!