Vettel komolyan megfontolná, ha a jövőben is versenyezhetne F1-es autóval Szuzukában - F1VILÁG.HU

Vettel komolyan megfontolná, ha a jövőben is versenyezhetne F1-es autóval Szuzukában

HIRDETÉS
A szezon végén elköszön a Forma-1-től, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel viszont azt mondja, egy-egy alkalommal szívesen visszatérne versenyezni Szuzukába.
Portrait, Marina Bay Circuit, F12217a, F1, GP, Singapore
Sebastian Vettel, Aston Martin

A német pilóta még a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, a 2022-es idény végén búcsút int a száguldó cirkusznak, a jövőben ugyanis szeretne több időt tölteni családjával. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Japánban vendégeskedik, ahol Vettel pályafutása során négy alkalommal tudott nyerni, sőt, 2011-ben ezen Szuzukában hódította el második világbajnoki címét. A rutinos pilóta tehát szép emlékeket őriz innen, ráadásul imádja a kanyargós versenypályát.

„Ez egy nagyszerű pálya, több okból is. Ki tudja, mit tartogat a jövő?” – mondta az Aston Martin versenyzője csütörtökön. „Nyilván imádok vezetni, és ezen a pályán mindig nagyon éltem, a szenvedély abszolút érezhető, szóval meglátjuk, milyen típusú autóval lesz lehetőségem esetleg a jövőben!”

„Talán, ha egyik versenyző egy kicsit betegnek érzi magát, nem bánnám, ha beugorhatnék egy versenyre Szuzukában, de nyilván meglátjuk, mit tartogat a jövő. Ha valaki szívesen leszerződtetni egy versenyzőt egyetlen futamra, az olyasvalami lenne, amit komolyan megfontolnék – de persze biztos vagyok benne, hogy ezek a srácok nem szívesen állnának félre.”

A Forma-1 történetében egyébként többször előfordult már, hogy világbajnokok tértek vissza néhány verseny erejéig: a 2009-es szezon legjobbja, Jenson Button 2016 végén távozott a McLarentől, a következő évben viszont autóba ült a Monacói Nagydíjon, miután Fernando Alonso az indianapolisi 500 mérföldesen állt rajthoz.

1994-ben Ayrton Senna halála után Nigel Mansellt hívták vissza négy versenyre a Williamszhez, a brit pedig meg is nyerte a szezon utolsó versenyét Adelaide-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!